Huippuvärväys! TPS räväytti siirtomarkkinoilla – hankki kultaleijonan pakistoonsa

© Kuva: Ilari Isotalo

TPS on hankkinut puolustuksensa vahvistukseksi Topi Jaakolan. Turkulaisseura ja 34-vuotias Jaakola allekirjoittivat maanantaiaamuna vuoden sopimuksen.

Vasemmalta ampuva Jaakola pelasi viime kaudella ruotsalaisen HV71:n riveissä. Oululaistaustaiselta Jaakolalta löytyy ansioluettelosta muun muassa 271 KHL-ottelua, 423 Liiga-peliä sekä 267 Ruotsin SHL-vääntöä. Lisäksi hän on nelinkertainen Suomen mestari Kärppien riveistä ja vuoden 2011 maailmanmestari.

– Topin kanssa keskusteltiin ensimmäisen kerran jo viime syksynä. Meiltä löytyy yhteistä historiaa Jokereista ja tiedämme toisemme toimintatavat. Saimme tavoitteellisen ja päämäärätietoisen pelaajan joukkueeseemme, kommentoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen puolustajahankintaa TPS:n verkkosivuilla.

– Topi on puolustaja, joka tuo meille johtajuutta ja kokemusta. Erinomaista, että pääsimme yhteisymmärrykseen sopimusneuvottelujen jälkeen, taustoittaa puolestaan TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki.

Jaakola on myös innoissaan turkulaisseuran riveihin siirtymisestä.

– Tuntuu todella hyvältä liittyä TPS:n mukaan. Jaamme seuran kanssa samoja ajatuksia, joita on hienoa päästä nyt työstämään. Arki ratkaisee ja arjen toimintaan pystymme vaikuttamaan joka päivä, linjaa Jaakola.

– Haluan tuoda joukkueeseen johtajuutta niin kaukaloon kuin kaukalon ulkopuolellekin. Meillä on kilpailukykyinen joukkue, mutta vasta arki ulosmittaa meidän oikean kilpailukyvyn. Tästä lähdetään liikkeelle.

186-senttinen ja 89-kiloinen Jaakola liittyi mustavalkoiseen joukkueeseen välittömästi.