Tyrmäävä ennustus: Liigassa hirmutehoja mättänyt suomalaishyökkääjä ei pärjää NHL:ssä – ”Ne eivät riitä NHL:ään”

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Henrik Haapalan huikea kausi 2016-17 Tapparan riveissä muistetaan varmasti kiekkopiireissä. Haapala nakutti kyseisellä kaudella 60 tehopistettä ja voitti sen ansiosta Liigan pistepörssin. Superkausi toi 175-senttiselle taiturille lopulta NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa.

Haapalan viime kausi ei kuitenkaan mennyt kuten piti, koska kun hän pelasi NHL:ssä vain viisi ottelua. 24-vuotias nuorukainen pelasi myös farmin puolella 20 peliä vaatimattomin tehoin 3+5=8.

Haapala palasi helmikuussa lainasopimuksella Tapparaan ja tulos oli tyydyttävää. Hän summasi viidessä runkosarjapelissä tehopisteet 2+5=7, kun taas pudotuspeleissä hän kirjasi 14 ottelussa tehot 4+6=10.

The Athletic -lehden asiantuntija Corey Pronman arvioi Haapalan vasta Panthersin 13. parhaaksi lupaukseksi uusimmassa listauksessaan. Syyt olivat tylyä luettavaa.

– Haapalalla on taitoa, mutta en vain usko, että hänen kokonsa sekä hänen nopeus/taito -yhdistelmä riittää NHL:ään, Pronman kirjoitti.

Haapala aloittaa tämän kauden Panthersin NHL-leirillä. Nuorukaisella leirillä muutama viikko aikaa lunastaa paikka NHL-rosterista.