Washington Capitalsin ruotsalaishyökkääjä Nicklas Bäckström joutui kokemaan piinaavia hetkiä viime kevään aikana.

Hänen sormensa murtui pudotuspelien toisella kierroksella, kun hän sai kiekon käteensä. Lopulta Bäckström oli neljästä ottelusta poissa.

– Sain koko ajan hoitoa, ja siihen ei sattunut niin paljoa. Luulimme, että pahin olisi jo ohi muutamassa päivässä, mutta sormi oli turvonnut niin paljon, etten saanut enää hanskaa käteeni, Bäckström kuvaili Expressenille.

– Jos kyseessä olisi ollut tavallinen sarjapeli, en olisi pelannut missään nimessä, mutta nyt olivat kauden päätöspelit ja olisin halunnut olla mukana. Sen sijaan istuin pukuhuoneessa videovalmentajan kanssa ja katsoin ottelua ruudulta.

Piina oli valtaisa, mutta olo helpotti voiton varmistuttua.

– Olin niin hermostunut, että olin kuin todellisessa helvetissä. Tuntui sairaalta istua siellä, mutta kun voitimme, oli se suuri helpotus.

Ruotsalainen pääsi jälleen irti Tampa Bay Lightningia vastaan konferenssifinaaleissa. Sarjan kuudennessa ottelussa hän alusti kaksi osumaa ja teki seitsemännessä maalin, joka siivitti Capitalsin finaaliin.

– Lääkärit olivat huolissaan siitä, että saisin käteeni osuman pelien aikana. Silloin olisin joutunut leikkaukseen ja pelaaminen olisi ollut mahdotonta. Olin unelmoinut Stanley Cupista siitä asti, kun saavuin Yhdysvaltoihin 11 vuotta sitten, Bäckström toteaa.

Finaalisarja oli Capitalsin juhlaa. Avausottelun tappion jälkeen joukkue keräsi itsensä ja nappasi neljä voittoa putkeen. Pitkään patoutunut odotus pääsi kunnolla valloilleen mestaruuden myötä.

Ruotsalaisen viisivuotias tytär Haley oli hämmentynyt isänsä itkemisestä. Vastaus puhui kaiken tarvittavan.

– Olen niin onnellinen, Bäckström vastasi.