Suomalaishyökkääjä ei ollut luottamuksen arvoinen – Vegasin GM perustelee tähtihyökkääjän hankintaa

© Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights oli kesän siirtomarkkinoilla aktiivinen. Se hankki Winnipeg Jetsin riveissä mainion kevään pelanneen Paul Stastnyn vahvistamaan sentteriosastoaan kolmen vuoden ja 19,5 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella.

Runkosarjassa 53- ja pudotuspeleissä 15 tehopistettä takonut jenkkihyökkääjä tuo monipuolista osaamista Vegasiin. Juuri monipuolista ja luotettavaa osaamista haluaa GM George McPhee.

– Tehtävänämme on löytää pelaajia ja ohjata heidät valmennusryhmän käsiin, jotka pyrkivät muovaamaan joukkueen ja päättämään kuka pelaa missäkin. Joukkueen luominen on aina oma prosessinsa ja alati rakennustyön alla, McPhee kertoi hiljattain Fox Sports 1340 -radiokanavan haastattelussa.

Stastnyn tulo tarkoittaa sitä, että Erik Haulan elintila vähenee. Viime kaudella Haula takoi tulosta David Perronin ja James Nealin kanssa muodostamassaan ketjussa, mutta omassa päässä ei mennyt ihan yhtä hyvin.

Vegasin päässä kolisi 3,7 maalia jokaista 60 minuuttia kohden Haulan ollessa kentällä. Se on NHL:n huonoimpia vertailulukuja. Vähintään 70 ottelua pelanneista porilaislähtöisen hyökkääjän luku oli seitsemänneksi heikoin.

– Haula teki todella hyvää työtä, ja pidimme hänestä paljon. Nyt meidän on kuitenkin tehtävä muutoksia, koska kakkosketju ei ollut viime kaudella puolustuksellisesti riittävän hyvä. Se tuotti hyvin, mutta omaan päähän osui liian monta kertaa. Ketju päästi jokaista 60 peliminuuttia kohden enemmän maaleja kuin yksikään toinen kakkoskenttä koko liigassa. Voimme jättää kyseisen ongelman huomioimatta tai käsitellä sen.

– Tässä tapauksessa pyrimme käsittelemään sen, McPhee paalutti.