Ruotsin Malmö Redhawks, Saksan ECH Red Bull München sekä Valko-Venäjän HC Junost Minsk. Siinä Turun Palloseuran B-lohkon vastustajat tulevan kauden jääkiekon Champions Hockey Leaguessa.

32 joukkueen CHL:ssa lohkoarvalta on turha toivoa helppoa tietä pudotuspeleihin. TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki arvioi lohkon olevan TPS:n kannalta suosiollinen ainakin matkojen puolesta.

– En oikein tiennyt, että mitä olisi pitänyt toivoa. Ainakin lohkon kaksi kolmesta joukkueesta ovat väkisinkin kovia. Tottakai tulee mietittyä millaisia reissuja tulee matkustamisen kannalta. Kausi on pitkä ja jos reissut ovat raskaita, niin se vaikuttaa suorituksiin pitemmällä aikavälillä, Niittymäki summaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Nyt ei ainakaan voi mennä sen taakse, että matkustaminen olisi vaikeaa. Kaikki pelit ovat lyhyen lentomatkan päässä ja homman pitäisi toimia. Mielenkiinnolla odotan ja kovia pelejä on tulossa. On hienoa pelata muitakin kuin suomalaisia joukkueita vastaan, Niittymäki toteaa.

Joukkue lähtee keskiviikkona reissuun ja perjantaina on jo ensimmäinen ottelu Mälmön vieraana. Ruotsalaisvastustaja eteni viime kaudella CHL:ssä pudotuspeleihin, TPS jäi alkulohkoon.

– Emme ole sen enempää tarkkailleet vastustajia. Mälmostä tiedämme jo ennakkoon, että ruotsalainen joukkue ja siellä tehdään asioita aika samalla tavalla kuin viimeisetkin vuodet. Meillä oli opettavainen harjoitusottelu Växjötä vastaan, joka on aivan Euroopan huippujoukkue. Varmaan vähän samantapaista ottelua on odotettavissa myös Mälmöä vastaan, Niittymäki kertoo.

Sunnuntaina vastaan tuleva Red Bull München voitti viime kaudella oman alkulohkonsa ja oli samalla katkaisemassa HIFK:n taipaleen alkulohkoon.

– München on voittanut kolme peräkkäistä Saksan mestaruutta. Joukkueesta löytyy kokemusta ja kaiken kaikkiaan monipuolista osaamista. Heillä taitaa olla kahdeksan olympiahopeamitalistia viime vuodelta kokoonpanossa. Varmasti on kova vastus ja hikinen ilta on tiedossa.

Etukäteen eksoottisin vastustaja lokakuussa vastaan tuleva Junost Minsk.

– Minskistä emme tiedä vielä toistaiseksi mitään. Kyllähän tuolta idästä tulee yleensä aika kovia nippuja eteen, joten katsotaan mitä Minskin ryhmä tuo tullessaan. He ovat aikamoinen arvoitus meille, mutta tarkastelemme heitä varmasti myöhemmin. Nämä ottelut ovat hyviä mittareita pelaajillemme. Näissä kun pärjätään, niin uskon meidän pärjäävän myös Liigassa, Niittymäki toteaa.

Malmö−TPS-ottelu alkaa perjantaina 31.8. klo 19.30.

Kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.

Haastattelu: Timo Harvey