Suomalaishyökkääjä Tomi Kallio päätti viime kauden päätteeksi ripustaa luistimensa lopullisesti naulakkoon. 41-vuotias kiekkolegenda voitti huikealla peliurallaan kolme MM-hopeaa, kaksi MM-pronssia, kolme SHL:n mestaruutta sekä kaksi SM-kultaa.

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi torstaina, että Kallion entinen seura Frölunda Indians haluaa järjestää pitkäaikaiselle pelaajalleen juhlaseremonian ensi SHL-kaudella.

– Siitä tulee ilta, joka tullaan muistamaan Skandinaviassa – sen voin luvata, Frölunda-pomo Christian Lechtaler sanoi Expressenille.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä Lechtalerin tiedottamaan seremoniaan, koska moni kiekkofani haluaisi Kallion pelipaidan, pelinumerolla 71, nostettavaksi seuran kotihallin kattoon.

Kallion pelipaidan nostaminen kattoon ei kuitenkaan ole mahdollista, koska Frölundalla on sääntö, että pelaajan täytyy edustaa seuraa vähintään 10 kauden ajan. Kallio pelasi Frölundassa 8,5 kauden ajan.

TPS:n riveissä viimeiset kolme kautta pelannut Kallio haluaisi itse nähdä sääntömuutoksen asiaan.

– On olemassa sääntö, jonka mukaan pelaajan täytyy pelata tietyn verran kausia joukkueessa (jotta saa paidan kattoon). Se on aika haastavaa. Mutta uskon myös, että sääntöjä tulisi muuttaa takiani. Nykyään on harvinaista, että joku pelaisi samassa seurassa kymmenen vuotta. Joskus tuntuu, että kolmekin kautta on paljon samassa seurassa, suomalaiskonkari sanoi.

Kallion juhlaseremonia järjestään 22. syyskuuta paikallista aikaa kello 18:15 alkavan Mora-ottelun yhteydessä.