Kiekkojulkaisu The Hockey Writers ei vaikuta olevan kovinkaan vakuuttunut Edmonton Oilersin ratkaisusta hankkia Mikko Koskinen ykkösmaalivahti Cam Talbotin aisapariksi ensi kaudelle.

– 2,5 miljoonan yksivuotinen sopimus ei ole valtava tämän päivän NHL:ssä, mutta kun puhumme 30-vuotiaasta kakkosmaalivahdista ilman minkäänlaista ansioluetteloa, pistää se miettimään, julkaisu toteaa.

Varman varamiehen saaminen Talbotille katsotaan toki tärkeäksi, mutta suomalaisen kanssa tehdyn sopimuksen ei katsota takaavan tätä.

Jenkkimedia ei näytä juurikaan arvostavan Koskisen viime vuosien mainioita otteita Pietarin SKA:n maalinsuulla, jossa tuloksena on ollut muun muassa kaksi KHL-mestaruutta kausilla 2014-2015 ja 2016-2017.

Suomalaisen kannalta sopimus katsotaan erinomaiseksi. Talbotin sopimus päättyy tulevaan kauteen, joten mahdollinen onnistuminen Oilers-maalilla saattaisi tarjota Koskiselle jopa paikan kauden 2019-2020 aloittavaksi maalivahdiksi. Lisäksi yksivuotinen diili on hänen kannaltaan melko rahakas.

Koskinen on New York Islandersin toisen kierroksen varaus vuodelta 2009, mutta edellinen visiitti rapakon taakse vuosina 2009-2012 tuotti ainoastaan neljä NHL-ottelua Islanderissa vaatimattomalla torjuntaprosentilla 87,3.