Boston Bruins joutui viime kauden jälkeen ostoksille, kun joukkueen kakkosmaalivahti Anton Hudobin päätti vaihtaa maisemaa.

Bruins hankki Tuukka Raskin kilpailijaksi kokeneen slovakkivahti Jaroslav Halakin, joka on pelannut urallaan peräti 449 NHL-ottelua.

Rask ei koe kilpailua pelipaikastaan kuitenkaan ahdistavaksi.

– Kyllähän se helpottaa henkisesti, kun tietää, ettei tarvitse pelata 15 ottelua putkeen ja tuhlata kaikkia energioita heti kauden alkupuolella. Mutta toisaalta peliaika on ansaittava. Se ei muutu mihinkään Pitää tehdä töitä ja osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen, Rask toteaa NHL.comille.

Jo vuosia suurta vastuuta Bruinsissa kantanut Rask pelasi viime kaudella ensimmäisen kerran alle 60 ottelua sitten kauden 2013-2014, jolloin hänet palkittiin liigan parhaalle maalivahdille jaettavalla Vezina Trophylla.

Bostonilaisjoukkueen toimitusjohtaja Don Sweeney korostaakin toisiaan tukevan maalivahtikaksikon tarvetta.

– Tässä liigassa ei voi voittaa ilman toisiaan täydentävää maalivahtikaksikkoa. Silloin ei vain yksinkertaisesti voi päästä päämäärään. Viime kaudella saimme annettua Tuukalle hyvin tukea, ja kaikki sujui hyvin, Sweeney totesi heinäkuussa Halakin sopimuksen solmimisen aikoihin.

Myös Rask on asiasta samoilla linjoilla.

– Kaikki joukkueet haluavat itselleen kaksi hyvää maalivahtia. Sitten pitää jakaa peliaika tasaisesti heidän välillään ja toivoa, että playoffien aikaan molemmat ovat vielä hyvällä energialla liikkeellä ja valmiina tosipeleihin, Rask toteaa.