Liigan televisiointioikeudet omistava Telia on törmännyt ongelmiin jo ennen kuin runkosarja on ehtinyt alkaa, uutisoi Jatkoaika. Telia rakentaa uutta digitaalista videosoitinta, joka on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2019.

Digitaalinen videosoitin tarkoittaa näkymää, jolla lähetykset katsotaan esimerkiksi verkkoselaimella.

Uudistuksen tarve johtuu siitä, että Telian käyttämä videosoitin on rakennettu Silverlight-suoratoistoliitännäisen varaan. Microsoftin kehittämä liitännäinen on vanhentunut, eikä yhtiö ole päivittänyt sitä viiteen vuoteen. Yhtiö hylkäsi liitännäisen todettuaan sen olevan epävakaa.

Katsojalle epävakaus voi tarkoittaa soittimen kaatuilua ja lähetysten pätkimistä. Lisäksi teknologia tukee PC-tietokoneen verkkoselaimista vain Chromea ja Mac-tietokoneen verkkoselaimista Chromea ja Safaria. Linux-käyttöjärjestelmän kanssa palvelu ei toimi ollenkaan.

– Silverlight on ollut TeliaTV:n selainratkaisu jo pitkään. Kehitystyössä on usein tehtävä priorisointipäätöksiä, ja Liigan kohdalla rakennamme teknisesti ja sisällöllisesti aivan uudenlaista kokonaisuutta lähetyksineen päivineen. Silverlightin korvaava uusi soitin on siten vasta suunnittelussa ja ei valitettavasti ehdi Liiga-kauden alkuun, Telian Liiga-hankkeen johtaja Olli-Pekka Takanen kertoo Jatkoajan haastattelussa.

Suosituimmista suomalaisista suoratoistopalveluista ainakin MTV:n Katsomo seisoi aiemmin Silverlightin varassa. Uusi suoratoistopalvelu tulee perustumaan nykyaikaiseen HTML5-teknologiaan.