Yllättävä paljastus: NHL-valmentaja oli jo viime kaudella suomalaistaiturin perässä: ”Rakastan tätä kauppaa”

© Kuva: Getty Images

Suomalaistaituri Joel Armia on Montreal Canadiensilta unelmahankinta, arvioi joukkueen uusi apuvalmentaja Luke Richardson.

Kanadalaiskäskijä paljastaa olleensa suomalaisen perässä jo viime kaudella. Tuolloin New York Islandersissa valmentanut Richardson yritti hankkia Armiaa jo silloin omaan joukkueeseensa.

– Listasimme vuosi sitten pelaajia, jotka vahvistaisivat joukkuettamme. Armia oli minun listallani ykkösenä, Richardson paljastaa Montreal Gazetten mukaan.

Innostus suomalaisen hankintaan on vähintäänkin yllättävää: nuori suomalainen on aloittanut NHL-uransa pienellä huomiolla Winnipeg Jetsissä. Suomalainen iski menneellä kaudella 79 otteluun tehot 12+17=29. Lukemat ovat hyvät pienessä roolissa pelanneelle monipuoliselle taiturille.

– Winnipeg yrittää rakentaa uutta joukkuetta ja heillä on paljon sopimusneuvotteluita tulossa. Sen takia arvioin, että tällainen kaveri saattaisi vapautua, mikä on meille hyvä.

Armia siirtyi Canadiensin riveihin osana isompaa pelaajakauppaa. Nyt Montreal yrittää neuvotella suomalaisen kanssa uuden sopimuksen. Mikäli Richardsonin sanoja on uskominen, suomalainen on saamassa seurasta ison roolin.

– Rakastan tätä kauppaa, valmentaja kiteyttää.

Richardsonin Armia-hehkusta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Leijonat.com.