Boston Bruinsin ykkösmaalivahti Tuukka Rask on kärsinyt menneinä vuosina kilpailun puutteesta. Niklas Svedberg, Anton Hubodin, Chad Johnson ja Jonas Gustavsson eivät ole yksikään pystyneet tosissaan haastamaan Raskin paikkaa Bruinsin aloittavana maalivahtina.

Tilanne saattaa muuttua tulevalla kaudella. Uusi kakkosvahti on slovakialainen Jaroslav Halak, joka on luotettava ja kyvykäs apumies. Tämän lisäksi hän on myös kantanut ykkösvahdin taakkaa useissa NHL-seuroissa.

NBC Bostonin toimittaja John Haggerty nostaakin pöydälle vaihtoehdon: Raskin kauppaaminen muualle. Tämän tapahtumiseksi pitäisi kuitenkin Bostonin GM Don Sweeneyn saada myös jotain vastineeksi.

– Tämä ei tarkoita, että se todella tapahtuisi, mutta Halakin monivuotinen sopimus avaa mahdollisuuksia Raskin kauppaamiseksi mikäli oikea tarjous tulisi Sweeneyn pöydälle.

Mikäli Raskia ei kaupata, on Halak enemmän kuin hyvä kakkosmaalivahti. Se saattaa puolestaan kirittää suomalaisvahdin entistäkin parempiin otteisiin.

– Halak puskee Raskia kovempaa kuin koskaan sen jälkeen, kun hän nappasi Bostonin ykkösmaalivahdin paikan, Haggerty alleviivaa.