Heinäkuun ensimmäinen on monelle NHL-tähdelle todellinen juhlapäivä. Ensinnäkin, tänään vietetään perinteistä Kanada-päivää, mutta myös hyvästellään viime vuoden sopimukset.

Vuonna 2015 varatut Connor McDavid ja Jack Eichel eivät joudu kärsimään enää rahan puutteesta, kun heidän tulokassopimuksensa päättyivät. Joukkueidensa keulakuvat käynnistivät diilit, jotka molemmat rikkovat seurajoukkueen ennätyksen.

Edmonton Oilersin supertähti McDavid pääsi polttamaan tulokassopimuksensa ja voi nyt nauttia poskettomasta kahdeksan vuoden ja yhteensä sadan miljoonan dollarin sopimuksestaan. Kaiken lisäksi, McDavid saa Oilersilta kymmenen miljoonan dollarin allekirjoitusbonuksen. Kanadalaistähdestä tulee ensi kaudella NHL:n uusi palkkakuningas.

McDavidin jälkeen varattu Eichel voi myöskin olla tyytyväinen osaansa. Buffalo Sabresin ykköstähti käynnistää oman kahdeksan vuoden ja 80 miljoonan dollarin paperinsa. Hänen sopimuksensa ylittää joukkuekaveri ja entisen palkkaennätyksen haltijan Ryan O’Reillyn ansioit, joka tienaa 7.5 miljoonaa kaudesta.