Washington Capitalsin venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkin vietti eilen toisen päivänsä Stanley Cup -kannun kanssa Moskovassa.

Ovetshkin yllätti tuhannet ihmiset ja aiheutti melkoisen kaaoksen viemällä NHL:n mestaruuspokaalin Venäjän pääkaupungin ikonisimmalle paikalle, Punaiselle Torille. Ovetshkin on kotoisin Moskovasta ja halusi itsestään kuvan, jossa hän nostaa Stanley Cupia ja taustalla näkyy kuuluisa Pyhän Vasilin katedraali.

– Se oli erityinen hetki. Olen kotikaupungissani, jossa vartuin. Tämä on uskomatonta. Suunnittelemme aikataulun Stanley Cupin kanssa tarkkaan, mutta mielestäni tämä kannatti tehdä, Ovetshkin kommentoi yllätysvisiittiä nhl.comin mukaan.

Kuten arvata saattaa, tähtihyökkääjä ei saanut poseerata valokuvassa yksin. Heti, kun Venäjän tämän hetken suurin jääkiekkotähti saapui Punaiselle Torille, sadat ihmiset lyöttäytyivät Ovetshkinin lähelle ja halusivat tästä kuvan. Kun Ovetshkin käveli kannun kanssa kujia pitkin, tätä seurasi pitkä letka ihmisiä. Jotkut äityivät jopa tönimään toisiaan päästäkseen lähemmäs maalitykkiä.

Ovetshkinin vierailu Punaisella torilla kesti vain noin 15 minuuttia.

– En tiedä, kiinnostiko ihmisiä enemmän minä vai Stanley Cup. Näin kuvan, jossa kävelin kannun kanssa ja perässäni oli valtavasti ihmisiä. Se oli uskomatonta, Ovetshkin hehkutti.

Ovetshkin kävi päivän aikana Stanley Cupin kanssa myös lapsuudenkodissaan, jossa hän kävi pitkällään entisessä sängyssään pokaalin kanssa.

– Se oli sama sänky, ja nukuin sängyssä hetken, ehkä kymmenen sekuntia, Ovetshkin vitsaili.

Ovetshkin kävi päivän aikana vanhempiensa ja pokaalin kanssa myös veljensä Sergein haudalla. Sergei kuoli auto-onnettomuudessa Aleksandrin ollessa 10-vuotias.

Yksi tärkeä kohde Ovetshkinilta kuitenkin jäi kahden päivän aikana käymättä: hän ei ehtinyt käydä maalla, noin tunnin matkan päässä Moskovasta asuvan mummonsa luona.

Ehkä sitten ensi kerralla.

Lue nhl.comin artikkeli Ovetshkinin toisesta päivästä Stanley Cup -pokaalin kanssa tästä linkistä.