Lähivuosina NHL:ään varatut tulokaspelaajat ovat päässeet harjoittelemaan kuluneella viikolla seurojensa testileireillä. Nuorilla lupauksilla on loistava mahdollisuus näyttää, että kehitystä on tapahtunut ja haluja maailman ykkössarjaan riittää.

Toronto Maple Leafsin viime vuoden kakkoskierroksen varaus Eemeli Räsänen on jatkanut kehitystään kohti huippusarjaa. Suomalaispakki ottaa ensi kaudella suuren harppauksen, kun hän jättää yliopistosarja OHL:n ja siirtyy Helsingin Jokereihin pelaamaan KHL:ää. Hän halusi etsiä lisää haasteita ja koki, ettei sitä saman ikäryhmän sarjasta enää löydy.

Räsänen on loistanut Toronton leirillä. TSN:n toimittaja Kristen Shilton nostaa suomalaisen ryhmän parhaimmistoon ja kehui tämän kehistystä.

– Räsänen vaihtaa OHL:n KHL:ään ja kaksimetrinen puolustaja näytti leirillä, että miksi hän kaipaa haasteita. Viime kaudella hän pelasi Kingstonissa ykköspakkiparissa, missä hän pääsi parantamaan puolustuspelaamistaan. Leirillä huomasi, että hänen pelaamisensa laidoilla ja yksi vastaan yksi -tilanteissa oli huomattavasti viime vuotta parempi, Shilton kuvailee.

Jokereilla on syytä olla tyytyväinen, kun Räsänen saapuu pelaajaryhmään. Isolla puolustajalla riittää ominaisuuksia, joista on valtavasti hyötyä fyysisessä KHL:ssä. Pientä parannettavaa kuitenkin 19-vuotiaalla vielä riittää.

– Isolla koollaan Räsänen voi viedä vastustajalta tilan ja tuoda lisää lihasta kentälle. Hän ei ole vielä nopea. Räsänen tulee saamaan toisenlaista oppia pelatessaan miehiä vastaan KHL:ssä. Seuraava kausi antaa Leafsille lisää selvyyttä, milloin se haluaa tarjota sopimusta hänelle.