Suomalaislupaus hurmasi NHL-leirillä: ”Hän voi olla todella suuri uhka!”

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Montreal Canadiensin tulokasleirillä nähtiin tänä vuonna kaksi suomalaishyökkääjää. Canadiens varasi reilut kaksi viikkoa sitten pidetyssä NHL-draftissa ensimmäisellä kierroksella Jesperi Kotkaniemen ja toisella kierroksella Jesse Ylösen.

Kotkaniemi ja Ylönen esiintyivät leirin päättäneessä ottelussa edukseen. Kuten aiemmin kerroimme, Ylösen sanottiin suorastaan lentäneen vastustajien ohi. Myös Kotkaniemi sai hyviä arvioita Canadiensia tarkkaan seuraavalta Habs Eyes on the Prize -sivustolta.

– Ylönen ja Kotkaniemi löysivät ottelussa hyvän kemian. Tässä ottelussa Kotkaniemi taas loisti kahden vaisumman pelin jälkeen. Kaksikko ryntäsi kiekonriiston jälkeen kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen. Kotkaniemi teki valelaukauksen ja odotti viimeiseen sekuntiin asti ennen kuin syötti Ylöselle, joka pääsi laukomaan tyhjään maaliin. Se oli taas yksi osoitus Kotkaniemen kyvystä huijata vastustajia ja päästä siten pelaamaan joukkuekavereille vapaita paikkoja, sivustolla kirjoitetaan.

Sivuston mukaan Kotkaniemi sai yleisön huokailemaan ihastuksesta.

– Erityisen vaikutuksen teki hänen mailankäsittelynsä. Hän yritti muutamia kikkoja, jotka näyttivät, mitä hän pystyy tekemään, jos hänelle jättää tilaa.

– Ottelu osoitti, miten nopeasti hän ajattelee jäällä. Kun tähän kykyyn lisätään hänen loistavat kätensä, hän voi olla todella suuri uhka. Hän myös näyttää pitävän fyysisestä pelaamisesta laitojen lähellä, missä hän käyttää kokoaan hyväkseen. Se ei ole itsestäänselvyys kaikille nuorille eurooppalaisille pelaajille. Tämä ominaisuus on erittäin hyvä lisä ajatellen hänen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan, milloin se sitten tapahtuukaan, sivustolla kehutaan.