NHL:n tulevaisuus on pienikokoisten, nopeiden ja taitavien pelaajien. Sellaisten, kuin viime kaudella TPS:n riveissä pelannut Petrus Palmu.

Palmu on prototyyppi pelaajasta, jollaisia nyky-NHL:ään halutaan. Hänellä on ominaisuudet, jotka nousevat arvoon arvaamattomaan nykyisillä sääntötulkinnoilla. Pelkällä massalla ja pituudella ei enää jyrätä.

– Peli muuttuu ja sinulla täytyy olla hyvä pelinäkemys sekä älykkyyttä – kyse ei ole enää pelkästään koosta ja voimasta, Palmu sanoi TSN:n haastattelussa.

– Lisäksi täytyy luistella ja käsitellä mailaa. Se on hyvä asia, että Vancouver haluaa pelaajia, jotka ovat taitavia, fiksuja ja hyviä luistelijoita. Pidän siitä.

Kun vertaa nyky-NHL:ää vuosituhannen alun vastaavaa, ei Palmun kaltaisia pelaajia juuri ollut maailman parhaassa liigassa tuolloin. Yksi näistä pienikokoisille tilaa raivanneista oli Tampa Bay Lightningin riveissä Stanley Cupia vuonna 2004 juhlinut Martin St. Louis. Pelaaja, joka muistuttaa suurelta osin Palmua.

Lopettaneen kanadalaishyökkääjän läheisiin ystäviin kuuluu mestaruuskaudella hänen joukkuetoverinaan ollut Eric Perrin. Palmu aikookin saada nimikirjoituksen St. Louisilta Perrinin kautta.

– Minulla on joukkukaveri Turussa, Eric Perrin, joka on Martyn kaveri ja minulla on St. Louisin pelipaita, jonka haluan lähettää hänelle, Palmu naureskeli.

– Hän (Perrin) sanoi, että aikoo nähdä Martyn kesän aikana, joten ehkä saan nimikirjoituksen.