NHL-seura Buffalo Sabres tiedotti eilen solmineensa odotetusti tulokassopimuksen tänä kesänä koko NHL-draftin ensimmäisenä pelaajana varaamansa Rasmus Dahlinin kanssa.

18-vuotias ruotsalaispuolustaja raapusti nimensä kolmivuotiseen tulokassopimukseen, joka voi taata nuorukaiselle sopimusaikana yli kymmenen miljoonan euron tulot. Tulokassopimuksissa varsinaisen vuosipalkan katto on 925 000 euroa, mutta monien bonusehtojen täyttyessä Dahlinin vuosipalkka voi nousta jopa 3,775 miljoonaan dollariin. Kolmen vuoden aikana tämä tekisi yhteensä yli 11 miljoonaa dollaria.

Dahlinin saama tulokassopimus on todella kova – mutta niin ovat odotuksetkin. Dahlinin odotetaan auttavan Sabresin vihdon pois NHL:n pohjamudista vakavasti otettavaksi joukkueeksi. Yhtä messevän tulokassopimuksen ovat aiemmin saaneet esimerkiksi jo supertähtikategoriaan nousseet Edmontonin Connor McDavid ja Toronton Auston Matthews.

Vertailun vuoksi: Patrik Laineen vuosipalkka tulokassopimuksessa voi nousta kaikkine bonuksineen 3,575 miljoonaan dollariin. Laine on paukuttanut kahdella kaudella NHL:n runkosarjassa yhteensä 80 maalia. Laineella on vielä vuosi tulokassopimustaan jäljellä.