NHL:ssä ei olla nähty eurooppalaista päävalmentajaa pitkään aikaan. Viimeksi kaudella 2000-2001 tshekkiläinen Ivan Hlinka ja suomalainen Alpo Suhonen toimivat vuoden ajan Pittsburgh Penguinsin ja Chicago Blackhawksin valmentajina, mutta heidän jälkeensä on ollut hiljaista.

Seuraavaa nimeä ei tarvitse välttämättä odottaa enää kauaa. Ruotsin päävalmentajana viimeiset kaksi vuotta toiminut Rikard Grönborg on siirtymässä takaisin seuratasolle, kun sopimus Tre Kronorin kanssa päättyy seuraavan kauden jälkeen.

Kaksi MM-kultaa Tre Kronorille tuonut valmentaja kommentoi IIHF:n sivuilla, että mahdollisuus valmentaa NHL:ssä kiinnostaa edelleen.

– Totta kai. Olen työskennellyt olympialaisissa, MM-kisoissa. Olen ollut onnekas, että olen saavuttanut menestystä siellä. Olen tehnyt töitä myös yliopistoissa, Yhdysvaltojen junioreissa sekä WHL:ssä, joten se (NHL) olisi seuraava askel, Grönborg kertoo.

Ruotsalaisvalmentaja ei osannut kuvailla millaisessa joukkueessa hän haluaisi erityisesti valmentajaa. Tärkeintä hänelle on, että seurajohto luottaisi valmentajaan ja antaisi tälle vapaudet käyttää valmennusmetodejaan.

– Jatkan tulosten tekemistä, ja toivottavasti joku huomioi sen. Katsotaan mikä seuraava askel on.