Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ja Kansainvälinen olympiakomitea ovat päässeet yhteisymmärrykseen naisten jääkiekon joukkuemäärän kasvattamisesta. Jatkossa naisten olympiamitaleista mittelee kahdeksan joukkueen sijasta kymmenen.

Uusi formaatti koeajetaan jo ensi vuonna, kun Suomi isännöi naisten MM-kisoja. Kisat järjestetään Espoossa.

– IIHF on äärimmäisen iloinen ja tyytyväinen Kansainvälisen olympiakomitean päätökseen nostaa naisten jääkiekkojoukkueiden määrää. Olemme keskustelleet asiasta kauan ja olemme iloisia, että se on todellisuutta Bekingissä vuonna 2022, IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kertoi tiedotteessa.

– Tämä on naisten jääkiekon suurimmista saavutuksista sitten vuoden 1998, jolloin laji lisättiin talviolympialaisten ohjelmaan ja kaikille naispelaajille, jotka unelmoivat olympialaisissa pelaamisesta. Se myös vaikuttaa naisten jääkiekon kehitykseen ja kasvuun, kuten myös tasa-arvoa samalla kun meillä on keskusteltu sukupuolten yhdenvertaisuudesta.

Naisten jääkiekko debytoi olympialaisissa Naganossa 1998 kuuden joukkueen voimin. Salt Lake Cityssä 2002 joukkueita oli kahdeksan, jonka jälkeen joukkueiden määrä on pysynyt samana.