Hyökkääjä Jussi Jokisen ensi kauden tilanne on vielä täysin auki, sillä hänellä ei ole sopimusta mihinkään.

35-vuotias suomalaiskonkari pelasi viime kaudella peräti neljässä eri NHL-seurassa, joten takana on henkisesti hyvin vaikea kausi.

Tällä hetkellä katseet ovat puolestaan tiukasti siirtomarkkinoilla, mutta huhuissa Jokisen nimi ei ole pyörinyt lainkaan. Pelaaja tiedostaakin, että asiat voivat ratketa vasta myöhään syksyllä. Ensisijaisena tavoitteena on saada suora NHL-sopimus, mutta testileirille lähteminenkin on vaihtoehto.

– Ei tämä ole missään nimessä optimaalinen tilanne, Jokinen myöntää MTV Sportin haastattelussa.

– Sitä on pitänyt pyöritellä päässä sitä, että jos se NHL-ura oli tässä, niin se oli tässä. 13 vuotta on tullut pelattua siellä ja aika on mennyt nopeasti. Olen saanut paljon hienoja kokemuksia. Ei se nälkä ole kadonnut kuitenkaan minnekään. Edelleen rakkaus jääkiekkoa kohtaan on olemassa. Haluan laittaa itseni sellaiseen kuntoon, että pystyn pelaamaan korkealla tasolla. Viime kauden lopulla näytin sen, että pystyn pelaamaan siellä liigassa. Pystyn edelleen auttamaan sitä joukkuetta, mitä edustan.

Jos suomalaishyökkääjä ei saa enää NHL-sopimusta, ei hänelle jää paljoa vaihtoehtoja. Jokinen uskoo kuitenkin, että NHL-paikka irtoaa vielä tavalla tai toisella.

– Jos olen rehellinen, niin tällä hetkellä Eurooppa ei kiinnosta mua pätkääkään. Ainoa mikä kiinnostaa, on pelata NHL:ssä, Jokinen kommentoi.

Lähde: MTV Sport