Menneellä kaudella Oulun Kärppiä edustanut ranskalaishyökkääjä Charles Bertrandin matka on ollut pitkä ja värikäs. Hän ehti edustaa kaikkia länsirannikon liigaseuroja (Lukko, Ässät, Sport ja TPS) ja lisäksi käydä vielä lainalla SHL:n Färjestadissa ennen kuin tapahtui todellinen jättipotti kolahti Oulun Kärpissä.

Ranskalainen laittoi ryminällä näyttöjä pöytään. Tehot 32+19=51 riittivät maalikuninkuuteen sekä pistepörssin viidenteen sijaan.

Nyt hän kohtaa aivan uuden haasteen elämässään. Syyskuusta alkaen hänen on määrä olla tulosta tekevä hyökkääjä KHL-seura Sibir Novosibirskissä. Hän sai neuvoja lämästä ja pelaamisesta Venäjällä maanmieheltään Stephane Da Costalta, joka edusti Moskovan TsSKAa kolmen kauden ajan.

– Stephane varoitti, että KHL:ssä pitää tehdä todella paljon töitä. Lisäksi täytyy valmistautua henkisesti raskaaseen harjoituskauteen ja pitkiin lentoihin… On huikeaa päästä pelaamaan Da Costaa vastaan. Etenkin kun joukkueemme pelaavat samassa konferenssissa, Bertrand lateli venäläisen Championat -sivuston haastattelussa.

Da Costa edustaa tulevalla kaudella Avtomobilist Jekaterinburgia.

Vaikka varoitukset olivat vakavia, on ranskalaistykki valmis uuteen haasteeseen.

– KHL:ään siirtyminen on hyvä haaste minulle. Tämä on jälleen askel eteenpäin. Myös joukkueella on oma tavoite: Sibir haluaa päästä takaisin pudotuspeleihin ja olen valmis auttamaan joukkuetta tavoitteen saavuttamisessa.