Kiekkoraamattu ennustaa NHL-seuralle valoisaa tulevaisuutta – suomalaisvahdilla tärkeä rooli

Kiekkoraamattunakin tunnettu The Hockey News näkee paljon hyvää Arizona Coyotesin tulevaisuudessa. Joukkueen kesän aikana tekemät liikkeet ovat tuoneet joukkueeseen lisää hyökkäyspään taitoa sekä puolustus on jämäköitynyt.

Tärkeää osaa tulee pelaamaan maalivahti Antti Raanta. Hänen mukanaan joukkue joko nousee tai kaatuu.

– Olennaisessa roolissa tulee olemaan Antti Raannan terveys ja pelaaminen. Hän missasi kymmenen ensimmäisestä 13 ottelusta viime kaudella ja oli muutenkin poissa noin kaksi tusinaa peliä loukkaantumisen vuoksi ensimmäisellä Arizona-kaudellaan. Coyotes oli Raannan kanssa ja ilman häntä kaksi aivan eri joukkuetta. Kun Raanta oli terve, Arizonan saldo oli 21-17-6 maalivahdin kanssa, joka torjui 93,0 prosenttia laukauksista ja hänen ottelukohtainen maalikeskiarvonsa oli 2,24. Nämä luvut ovat merkittävästi paremmat kuin kenelläkään toisella Arizona-vahdilla viime kaudella, lehti muistuttaa.

Kaikki Raannan kanssa peliajan jakaneet maalivahdit, joka pitää sisällään Darcy KuemperinScott WedgewoodinAdin HillinMarek Langhamerin ja Louis Dominguen, torjuivat 42 ottelussa torjuntaprosentilla 88,9 ja maalikeskiarvolla 3,49. Kumpikin on huomattavasti heikompi saldo kuin Raannalla yksin.

– Itse asiassa, miettikää tätä: Raanta pelasi seitsemän peliä enemmän ja sai torjuttavakseen enemmän kuin 150 laukausta kuin hänen kollegansa yhteensä. Silti hän päästi 40 – neljäkymmentä, neljä, nolla! – maalia vähemmän.

Lehti näkeekin, että mikäli Raannan esitykset ovat edes keskitasoa, tulee Arizonan kausi olemaan huomattavasti parempi kuin mennyt sesonki.