Jokeri-koutsi Lauri Marjamäki kohtaa vanhan kiistakumppanin ja työtoverin – KHL valotti otteluohjelmaa

© Kuva: Juha Tamminen

KHL:n otteluohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan huomenna torstaina. Tänään kuitenkin KHL jo hieman herätteli mielenkiintoa kertomalla kunkin seuran tulevan kauden ensimmäisen kotiottelun vastustajan.

Jokereiden vastustajaksi saapuu kaukainen vieras idästä; kiinalainen Kunlun Red Star. Ottelu pelataan 3. syyskuuta, eli vajaat kaksi kuukautta tästä hetkestä eteenpäin.

Ottelu tulee olemaan mielenkiintoinen valmentajien kaksintaistelu. Sekä Jokereiden uusi päävalmentaja Lauri Marjamäki että Kunlunin peräsintä ohjaava Jussi Tapola aloittavat neitsytkautensa KHL:ssä. Marjamäellä ja Tapolalla on yhteistä historiaa maajoukkueesta, jossa Tapola on toiminut Marjamäen apuvalmentajana. Lisäksi kaksikko on ottanut yhteen 2015 SM-finaaleissa ja 2016 välierissä, kun Tapola luotsasi Tapparaa ja Marjamäki Kärppiä.

Kunlunin riveissä on muutenkin vahva suomalaisedustus, sillä Tapolan valmennettavana on puolustaja Ville Lajunen sekä hyökkääjät Veli-Matti Savinainen ja Olli Palola. Lisämielenkiintoa tuo Tapolan apuvalmentaja Aleksei Kovalev, joka teki NHL-urallaan yli tuhat pistettä.