Valkovenäläis-kanadalaisella Geoff Plattilla oli vahvat siteet Suomeen jo ennen eilen julkistettua sopimustaan KHL-joukkue Jokereihin.

33-vuotiaan hyökkääjän koti on nimittäin jo vuosia ollut Tampereella, jossa hän viettää runsaasti aikaa suomalaisen vaimonsa kanssa.

Platt edusti kymmenen vuotta sitten Liiga-joukkue Ilvestä, mutta sen jälkeen ovat pelit jatkuneet lyhyttä Ruotsin visiittiä lukuunottamatta KHL:ssä. Pari viime kautta on kulunut TsSKA Moskovan riveissä.

– Tämä on ehdottomasti kotini nyt. Vietän täällä kesät ja kauden aikana Moskovasta oli kätevä lentää tänne, jos oli vapaata. Suomi on loistava paikka asua, Platt kehuu Jokereiden nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Hän kertoo opiskelleensa myös aiemmin suomea koulussa, mutta tiiviin pelitahdin vuoksi opintoja ei ole ollut helppo pitää yllä. Kieli on silti tarttunut häneen hyvin.

– Ymmärrän enemmän kuin uskoisi. Esimerkiksi vaimoni vanhempien luona he puhuvat suomea, minä ymmärrän ja pystyn vastaamaan englanniksi. Sillä tasolla olen tällä hetkellä, Platt kertoo.

Kanadalaisyntyinen hyökkääjä kertoo olevansa vakaasti sitoutunut oppimaan kielen kunnolla, sillä Suomi tulee pysymään kotina myös uran jälkeen.

– Haluan pystyä kommunikoimaan lasteni kanssa suomeksi, hän toteaa.