Valta vaihtui NHL:ssä – Taylor Hall äänestettiin sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi pienellä erolla

© Kuva: Getty Images

NHL:n palkintoseremonien odotetuin palkinto oli monien mielestä kauden arvokkaimmalle pelaajalle myönnettävä Hart Memorial Trophy. Viime vuoden voittaja Connor McDavid oli jälleen mukana kärkinimien joukossa, mutta jäi tällä kertaa äänestyksessä viidenneksi.

Palkinnon voitti New Jersey Devilsin tähtipelaaja Taylor Hall, jonka panos joukkueen pudotuspelipaikkaan oli korvaamaton. Hyökkääjä tehtaili runkosarjassa peräti 93 tehopistettä, kun joukkueen toiseksi paras pistemies Nico Hischier keräsi 52 pistettä. Hall sai Hart-äänestyksessä 1264 pistettä.

Äänestys oli loppujen lopuksi todella tiukka, sillä Nathan MacKinnon jäi vain 70 pisteen päähän. Kärkikolmikon täydensi Anze Kopitar 551 pisteellään.

– Kuka tahansa voisi seisoa täällä juuri nyt. Olen todella kiinnostunut näkemään äänestystulokset, Hall kertoi juhlapuheessaan.

McDavid ei poistunut Vegasin juhlatilaisuudesta tyhjin käsin, kun hänet valittiin parhaaksi pelaajaksi NHL:n pelaajayhdistyksen äänestyksessä. Lisäksi hän sai palkinnon pistepörssin voitosta. Hän voitti samat palkinnot myös vuosi sitten.