”Vähintään muutama tarjous on tulossa” – jenkkimedia povaa suomalaisvahdille uutta NHL-sopimusta

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

NHL:ssä keskitytään täyttä vauhtia ensi kauteen, kun joukkueet rakentavat pelaajaryhmiään. Monella seuralla on edessään vaikeat päätökset, sillä useiden kovatasoisten pelaajien sopimukset ovat päättymässä, eikä palkkapyyntöihin voida aina suostua.

Tänä kesänä päättyy myös Dallas Starsin monivuotisen maalivahdin Kari Lehtosen paperi. Suomalaisvahti on menettänyt ykköstorjujan asemansa Ben Bishopille, eikä mitään takuita uudesta jatkosopimuksesta ole vielä ilmestynyt. Jos Dallas ryhtyy säästölinjalle, se saattaa korvata ”Kärpän” nuoremmalla ja halvemmalla maalivahdilla, jolloi Lehtosen olisi etsittävä uusi seura muualta.

Yhdysvaltalainen urheilumedia The Score povaa suomalaiselle kiireellistä kesää, jos hänestä tulee heinäkuussa vapaa agentti. Se listasi Lehtosen kesän kolmanneksi parhaaksi vapaaksi maalivahdiksi ja hyvästä syystä.

Lehtonen on pelannut vakituisesti NHL:ssä jo kaudesta 2005-2006, joten hän on jo pitkään osoittanut kuuluvansa sarjaan. Jos seura tarvitsee luotettavaa ja kokenutta varamaalivahtia, ne kääntyvät hyvällä mahdollisuudella suomalaistorjujan puoleen.

– Lehtonen on edelleen kiintoisa maalivahti joukkueelle, joka etsii melko halpaa, mutta samalla työnsä tekevää vaihtoehtoa, The Score kirjoittaa.

Vaikka Lehtosen viime kausien tilastot eivät ole mairittelevia, hän joutui torjumaan joukkueessa, joka sortui turhan usein ylihyökkäämiseen. Dallasin puolustus ei ole ollut sarjan ehdotonta eliittiä pitkään aikaan.

– Maalivahti, jota ei siunattu hyvällä puolustuksella.

Lehtonen ei ole enää keltanokka NHL:ssä. Suomalaisen korkea ikä ja laskusuunnassa oleva ura eivät ole kasaamassa NHL-seuroja miehen ympärille, mutta The Score uskoo, että NHL:stä löytyy organisaatioita, joilla on huutava pula taitavasta maalivahdista.

– Loukkaantumishistoria ja ailahteleva vire eivät tuo toimitusjohtajia jonoksi asti, mutta Lehtosen koko ja kokemus takaavat, että vähintään muutama sopimustarjous on tulossa.

Dallasilla on aikaa tarjota Lehtoselle jatkosopimusta vielä kesäkuun viimeisenä päivänä.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS