Boston Bruinsilla on takanaan vuoristoratamainen kiekkokausi. Ensimmäisellä puoliskolla se pelasi erittäin heikosti, joka piti joukkueen pitkään alemmassa keskikastissa. Vaikeudet näkyivät etenkin ykkösvahti Tuukka Raskin pelaamisessa, mutta pelastaja löytyi onneksi läheltä.

Boston alkoi peluuttamaan enemmän venäläisvahti Anton Khudobinia, joka oli tärkeä ratkaisu runkosarjan pelastamisessa. Roolin vaihtuminen herätti lopulta Raskin, ja pian suomalaisvahti nousi takaisin tasolleen ja torjui uransa parhaan loppukauden.

Khudobin oli lähellä ykkösvahdin asemaa, mutta Rask onnistui vielä pitämään sen hallussaan. Kokemus saattoi olla viimeinen pisara, sillä nyt venäläinen on valmis etsimään vastuuta muualta, kun hänen nykyinen sopimuksensa päättyy huomenna.

Bostonin GM Don Sweeney on kertonut The Athletic -lehdelle, ettei hän ole optimistinen Khudobinin jatkosta.

Boston on valmistautunut siihen, että se voi menettää kakkosvahtinsa kokonaan. Se ei kuitenkaan ole poissuljettua, että venäläinen tekisi vielä sopimuksen Bostonin kanssa. Tällä hetkellä ykkösmaalivahtien kysyntä ei ole huimaavan korkealla, joten Khudobin saattaa vielä palata nykyiseen seuraansa ja katsoa tilannetta ensi kesänä uudestaan.

Moni NHL-seura kuitenkin etsii luotettavaa kakkostorjujaa, ja Khudobinin viime kauden voittosaldo 16-6-7 herättää varmasti kiinnostusta.