NHL palkitsee tänään menneellä kaudella erityisen ansioituneita pelaajia. Viisi toimittajaa oli NHL.comin haastattelussa ja heistä kolme teki kantansa selväksi: Pekka Rinne ansaitsee liigan parhaalle maalivahdille myönnettävän Vezina Trophyn.

Rinteen kilpakumppaneille, Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyckille ja Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskille irtosi kummallekin hajaääni.

– Melko simppeliä. Rinne. Vähintään 48 ottelua runkosarjassa pelanneista hänellä oli paras maalikeskiarvo (2,31), torjuntaprosentti (92,7) ja torjuntaprosentti tasakentällisin (93,9) ja torjui Vasilevskin ohella eniten (kahdeksan) nollapelejä, kolumnisti Nick Cotsonika luetteli.

– Hän oli iso syy siihen, että Predators näytti mestarisuosikilta ja iso syy siihen, että he eivät täyttäneet odotuksia.

Toimittajat Mike Zeisberger ja Tim Campbell tukivat Cotsonikaa.
– Kliininen analyysi osoittaa vain yhden maalivahdin, Rinteen, voittavan Vezinan tällä kaudella. Rinteen pudotuspelitarina on täysin eri satu ja ei kuulu keskusteluun, koska Vezina annetaan runkosarjan näyttöjen perusteella, huomauttaa Campbell.
– Minut vakuutti erityisesti se, miten hän pelasi kun peleillä oli eniten merkitystä. Nashvillen saldo oli 25 viimeisessä pelissä 19-4-2 ja he voittivat Presidents’ Trophyn. Rinne oli parempi kuin Hellebuyck tämän tärkeän osan aikana.