Winnipeg Jetsin ykköskierroksella varaama Kristian Vesalainen haluaa vain yhtä asiaa: olla osa Winnipeg Jetsin miehistöä tulevalla kaudella.

Vesalainen varattiin kesällä 2017 ja hänellä on alla erinomainen kausi HPK:n ja Kärppien paidassa. Lupaus itse uskoo itsellään olevan tarvittavat ominaisuudet murtautuakseen Jets-hyökkäykseen.

Tulokassopimus allekirjoitettaneen lähiaikoina.

– Työstämme sitä parhaillaan. Toivottavasti saamme sen tehtyä, Vesalainen sanoi The Winnipeg Sunille.

Vesalaisen kausi alkoi HPK:ssa, mutta pudotuspelimahdollisuuksien mentyä hän siirtyi ennen runkosarjan päätöstä Oulun Kärppiin. Aluksi siirto kesken kauden tuntui oudolta.

– Se tuntui hieman omituiselta. En ole aiemmin ollut vastaavanlaisessa tilanteessa. Sain iskettyä Kärpissä muutaman hyvän maalin. Tuntui hyvältä auttaa joukkuetta menestykseen. Jokaisessa ottelussa oli loistava tunnelma ja oli mahtava ottaa osaa koviin peleihin, Vesalainen totesi.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Vesalainen oli osa Suomen mestaruutta juhlinutta joukkuetta.

Pelaajatyyppeinä Vesalaisessa ja Laineessa on jotain samaa, mutta myös jonkin verran eroavaisuuksia. Vesalainen itse nimeää yhtenä eroavaisuutena laukauksen.

– Olen mielestäni hieman kokonaisvaltaisempi pelaaja. Hänellä (Laineella) on kuitenkin parempi laukaus kuin minulla. Se on yksi asia, joka erottaa meidät.

– Laukaukseni on hyvä, mutta se ei ole Laineen tasoinen, Vesalainen vertasi.

Marraskuun alussa NHL rantautuu jälleen Suomeen, kun Jets kohtaa kahdessa Helsingissä pelattavassa ottelussa Florida Panthersin. Vesalainen haaveilee jo osallisuudesta Global Series -tapahtumaan, jonka molemmat ottelut myytiin muutamassa minuutissa loppuun.

– Se olisi mahtavaa. Moni kaverini on menossa katsomaan kyseisiä otteluita, joten olisi hienoa olla osana tuota tapahtumaa.