Jesperi Kotkaniemi varataan parin viikon päästä pidettävässä NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella. On kuitenkin epäselvää, että kuinka korkealla numerolla.

The Athleticin asiantuntijatoimittajat Corey Pronman ja Scott Wheeler eivät saavuttaneet yhteisymmärrystä varausnumerosta. Pronman povaa Kotkaniemeä varattavaksi numerolla neljä, joka on selvästi korkeammalla kuin yleisesti ennustetaan.

Wheeler uskoo yhdysvaltalaislupaus Oliver Wahlströmin kiilaavan suomalaisen ohi sentterihierarkiassa ja siksi porilaissentterin jävään sijoille 8-10.

Kotkaniemen taidoista asiantuntijat saavuttivat yhteisymmärryksen.

– Hän on yksi varaustilaisuuden nuorimmista pelaajista, mutta hän on silti osoittanut pystyvänsä pelaamaan miehiä vastaan Suomessa kovalla tasolla. Hän on viisas ja taitava pelaaja, josta kehittyy vielä huippupelaaja, Pronman ylistää.

– En ole eri mieltä. Pidän todella Kotkaniemen aseista. Mutta minun päässäni kahdeksan kärkinimeä ovat eri kastissa, Wheeler tuki Pronmanin näkemystä.

Pronman taas arvioi Kotkaniemen Wahlströmiä paremmaksi, joka käy perusteluista selvästi ilmi.

– Kotkaniemi on huippuluokan pelintekijä. Hän on viisaampi ja taitavampi pelaaja. Se on osa-alue, joka ajaa edelle. Kotkaniemi pystyy rakentamaan peliä, tämä lahjakkuus korostuu sarjassa kuin sarjassa. Siihen ei maalintekotaito riitä, Pronman paaluttaa.

– Kotkaniemellä on kokoa ja voimaa vielä enemmän kuin Wahlströmillä. Mutta Wahlström on parempi luistelija. Ja hänen laukauksensa on parempi sekä paikaltaan että liikkeestä, Wheeler näkee.

Lopullinen totuus selviää 22.-23. kesäkuuta Dallasissa, kun varaustilaisuus järjestetään.

– Lopullista varausvuoroa on toki vaikea arvioida. Pelkästään joukkueiden omat arviot eroavat niin paljon toisistaan, Wheeler muistuttaa.