KHL:ään on ehtinyt siirtyä tänä keväänä useita pelaajia. Yleensä NHL:ään menetetty laatu ollaan pyritty korvaamaan uusilla huippupelaajilla, ja venäläislehti Championat onkin listannut tämän hetken kymmenen suurinta siirtoa.

Huippuhankintojen joukkoon mahtui kaksi suomalaista.

KHL:ssä ja Amurissa kolme viime vuotta torjunut maalivahti Juha Metsola on siirtynyt itäisen konferenssin kärkiseuroihin kuuluvaan Salavat Julajev Ufaan. Entisellä Tappara-vahdilla on takanaan hyvä kausi, joten häneltä odotetaankin hyviä peliesityksiä ensi kaudella.

– Metsolan siirto on erittäin tärkeä asia Ufalle. Seura on ollut viime vuosina epäonninen maalivahtivalinnoissaan, mutta Metsolan pitäisi ratkaista ongelmat, Championat kuvailee listan neljättä henkilöä.

Metsolan jälkeen kolmantena on Jokerit jättänyt Karri Rämö. Olympialaisissakin mukana ollut torjuja siirtyy Helsingistä ex-seuraansa Avangard Omskiin, missä hän pelasi vuodet 2009-2013.

– Karri Rämö saattaa olla ”Haukkojen” kesän päävoitto. Hän tuntee paikalliset olosuhteet, ja on kutsunut Omskia toiseksi kodikseen. Seuran johtoporras uskoo, että Rämö tuo Gagarin Cupin kaupunkiin.

Championat kirjoittaa, että Moskovan Dynamosta on kasvamassa uusi mahtiseura KHL:ään, kun listan kymmenestä nimestä kaksi suuntaa pääkaupunkiseudun joukkueeseen.

10. Magnus Hellberg, Kunlun Red Star -> SKA Pietari
9. Vasily Tokranov, Ak Bars -> SKA Pietari
8. Linden Vey, Zurich Lions -> TsSKA Moskova
7. Klas Dalhbeck, Carolina Hurricanes -> TsSKA Moskova
6. Vadin Shipatsjov, SKA Pietari -> Dynamo Moskova
5. Dmitry Kagarlitski, Severstal -> Dynamo Moskova
4. Juha Metsola, Amur -> Salavat Ufa
3. Karri Rämö, Jokerit -> Omsk
2. Nigel Daws, Barys Astana -> Avtomobilist
1. Stephane da Costa, Servette -> Avtomobilist