Suomalaishyökkääjä tukalassa tilanteessa – sopimus loppumassa, eikä NHL-paikkaan uskota

© Kuva: www.hcdinamo.by
Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!

Toronto Maple Leafsin pelaajatilanne on todella hyvällä mallilla. Sen pelaarunko on vielä suhteellisen nuori, mutta myös taitava, ja sille löytyy laadukkaita apuvoimia farmiseura Toronto Marliesista.

Marlies juhli viime viikolla Calder Cup -mestaruutta. Sen ryhmässä on useita nälkäisiä pelaajia, jotka alkavat lähestyä NHL-tasoa, kuten esimerkiksi pudotuspelien arvokkain pelaaja Andreas Johnsson.

Marliesissa pelasi myös suomalaishyökkääjä Miro Aaltonen. Yleensä joukkueen ykkössentterinä kiekkoillut Aaltonen lähestyy tukalaa tilannetta, sillä hänen nykyinen sopimuksensa Maple Leafsin kanssa on päättymässä.

NHL-paikasta unelmoiva suomalainen joutuu miettimään tulevaisuuttaan tarkasti. Jatkosopimus Maple Leafsin kanssa voisi johtaa pelkästään uusiin AHL-kausiin, kun seuran NHL-miehistö on todella kovatasoinen vielä vuosien ajan.

Jos Aaltonen ei saa tai allekirjoita jatkoa, hänen täytyy etsiä itselleen uusi seura. Seuran etsimiseen lisähaastetta tuo Maple Leafsin neuvotteluetu, sillä Aaltonen olisi heinäkuussa rajoitettu vapaa agentti. Aaltosesta kiinnostuneen NHL-seuran täytyisi antaa torontolaisille pelaajan tasoon vastaava varausvuoro, jos sopimus syntyisi.

Maple Leafsista uutisoiva Pension Plan Puppets -sivusto pohti Marliesin pelaajia, joilla on ensi kaudella mahdollisuus pelata NHL:ssä. Johnssonin paikka Maple Leafissa alkaa olla satavarma, mutta Aaltoselle odotettiin vaikeampia aikoja.

– Aaltonen taistelee harjoitusleirillä nelossentterin paikasta Pär Lindholmin kanssa. Jos Maple Leafs hankkii vapaista pelaajista laadukkaan sentterin, kaksikko ei mahdu kokoonpanoon, sivuston toimittaja pohtii.

– En usko, että Aaltonen pääsee harjoitusleiriä pidemmälle, toinen toimittajista kommentoi.

Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!