Suomalaishyökkääjä Arttu Lehkonen apeana heikosta NHL-kaudestaan: ”Odotin itseltäni paljon”

KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!

Perinteinen NHL-seura Montreal Canadiens pelasi katastrofaalisen kauden. Se jäi tänä vuonna lopulta sarjataulukon häntäpäähän ja kauaksi pudotuspeliviivasta, kun useat loukkaantumiset ja pelaajien alisuorittamiset vaivasivat joukkuetta.

Myös joukkueen suomalaishyökkääjä haluaa jättää tämän kauden taakseen ja suunnata katseensa ensi syksyyn. 22-vuotias Artturi Lehkonen pelasi uransa toisen vuoden NHL:ssä, joka oli valitettavasti askel taakse päin, jos sitä vertaa debyyttivuoteen. Lehkosta vaivasi monen muun tavoin pienen vammat, eikä runkosarjan 66 pelin aikana syntynyt kuin 21 tehopistettä, kun vuotta aikaisemmin niitä tuli 28.

– Totta kai odotin itseltäni paljon, mutta hommat eivät onnistuneet niin hyvin kuin halusin. Tämä oli rankka vuosi joukkueella ja minulle, Lehkonen kertoi Montreal Gazette -lehdelle.

Canadiens jäi runkosarjassa lopulta sijalle 28 voittosaldolla 29-40-13.

– Meidän täytyy vain oppia tästä vuodesta ja aloittaa valmistautuminen ensi vuoteen.

 

Lehkonen ymmärtää myös, että muutoksia pitää tapahtua. Ja niitä on myös tulossa.

– Me aiomme parantaa monella tavalla. Meidän täytyy löytää keinot voittaa. Meillä oli tällä kaudella paljon yhden maalin tappioita. Niistä on vain noustava ylös. Minä luotan joukkueeseemme.

Montrealin tilanne ei ole niin paha, miltä se näyttää. Jos se onnistuu pitämään ykkösvahti Carey Pricen kunnossa ja avainpelaajat oikeassa vireessä, Montreal voi nousta takaisin 16 parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin.

– Meillä on hyviä palasia meidän joukkueessa. Meidän pitää olla valmiita heti, kun kausi käynnistyy.

KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!