Urheilun jättisivusto The Athletic on rankannut kuluneen NHL-kauden kymmenen heikointa tai eniten alisuorittanutta ketjua. Mukaan mahtui myös yksi suomalaisnimi, jonka kausi oli joukkueen suoritusten tavoin pohjanoteeraus.

Montreal Canadiensin hyökkääjä Artturi Lehkonen ylsi kuluneella kaudella 21 pisteeseen. Hänen rytmittämä hyökkäysketju, missä kierrätettiin suomalaisen lisäksi Alex Galchenyukia, Jonathan Drouinia, Max Paciorettya, sekä Paul Byronia, listattiin yhdeksänneksi heikoimmaksi.

Paljon laatua ja kokemusta sisältävä ketju ei vastannut Montrealin odotuksia, kun seura tippui NHL:n häntäpäähän. Maalinteko takkusi ja puolustus vuoti pahasti. Pelaajien yhteenlaskettu tehotilasto jäikin lähes 19 astetta miinukselle, mikä on listalle päässeistä yksi heikoimmista. Lehkonen paransi hieman keskiarvoa -11 -tilastollaan.

The Athletic nostaa ketjun suurimman heikkouden. Jonathan Drouin ei vieläkään noussut tähtipelaajan rooliin, vaan oli tasakentällisin usein vaikeuksissa. Joukkueen kolmanneksi paras pistetykki jäi plus miinus -tilastossa 28 astetta pakkaselle, mikä oli sarjan 11. surkein lukema.

Ikuiseksi huippulupaukseksi kategorisoituva hyökkääjä alkaa olemaan taakka Montrealille. Drouinin sopimus kestää vuoteen 2023 asti, joten seura joutuu keksimään hänelle uusia käyttötapoja, eikä hänen kauppaaminen ole tässä vaiheessa helppoa.

– Drouin on minulle suurin kysymysmerkki. Hän pelasi ketjussa isossa roolissa. Montrealin kädet ovat kuitenkin sidotut, Athleticin toimittaja Tyler Dellow pohtii pelastuskeinoja Lehkosen ketjulle.

The Athleticin lista alisuorittaneista ketjuista, (ketjun maaliero)

12. Pittsburgh Penguins, 1.ketju (-15,5)
11. New York Rangers, 1.ketju (-15,6)
10. Ottawa Senators, 3.ketju (-16,7)
9. Montreal Canadiens, 2.ketju (-18,8)
8. Buffalo Sabres, 1.ketju (-17,3)
7. Calgary Flames, 2.ketju (-17,8)
6. Arizona Coyotes, 3.ketju (-18,0)
5. Detroit Red Wings, 4.ketju (-20,4)
4. New York Islanders, 1.ketju (-21,0)
3. Ottawa Senators, 2.ketju (-22,8)
2. Chicago Blackhawks, 1.ketju (-23,3)
1. Buffalo Sabres, 2.ketju (-23,8)