Loistavan kauden pelannut Washington Capitalsin saksalaisvahti Philipp Grubauer haluaa vaihtaa maisemaa.

Syy on yksinkertainen: hän haluaa olla jatkossa joukkueensa ykkösvahti, mutta Washingtonissa se tuskin on mahdollista.

Joukkueen hierarkiassa ykkösenä toimii ensi kaudella Braden Holtby, joka torjui Capitalsin seurahistorian ensimmäiseen Stanley Cup -mestaruuteen.

Washingtonin GM Brian McLellan haluaisi pitää Grubauerin riveissään, mutta toivoo tämän tekevän lopulta itselleen parhaan ratkaisun.

– Luulen, että ”Gruby” haluaa olla jatkossa ykkönen. Tämä on hänelle henkilökohtainen asia, mutta haluaisin todellakin saada hänet jäämään. Meillä on viime vuosina ollut kaksi loistavaa torjujaa. Luulen hänen olevan nyt siinä tilanteessa, jossa hän haluaa oman joukkueen ja olla se kaveri, joka pyörittää showta. Kunnioitan hänen päätöstään, McLellan totesi The Washington Post –lehdelle.

Grubauer pelasi runkosarjassa 35 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli komea 92,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,35. Näytöt on siis annettu, vaikka mies pelasikin vain kaksi pudotuspeliottelua.

– Kukaan ei halua jäädä pelien ulkopuolelle, mutta se kuuluu jääkiekkoon. Barry (Trotz) tekee lopulta päätöksen siitä kuka pelaa, ja se täytyy vain hyväksyä, piti siitä tai ei. Vaikken pelannut, kannustin silti muita pelikavereitani, Grubauer sanoi.