Se on siinä – NHL-supertähden pitää enää päättää, minkä jättimäisistä miljoonasopimuksista valitsee

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

NHL-joukkue New York Islandersissa yhdeksän viime kautta pelannut tähtihyökkääjä John Tavares on lähipäivinä suuren päätöksen edessä. Tai tarkemmin, mies saa valita, minkä jättimäisistä sopimustarjouksista allekirjoittaa.

Useiden raporttien mukaan Tavares on tavannut tämän viikon aikana kuuden eri seuran edustajat. Viimeisimpinä Tavaresin puheille pääsivät Dallas Starsin ja Tampa Bay Lightningin edustajat. Näiden tapaamisten jälkeen Tavares ei enää neuvottele muiden seurojen kanssa, Islandersista The Athletic -lehdelle raportoiva toimittaja Arthur Staple kertoi twitter-tilillään. Asiasta kertoi mm. nhl.com-sivusto.

Muut Tavaresin kanssa neuvotelleet seurat ovat Islanders, Toronto Maple Leafs, Boston Bruins ja San Jose Sharks.

Tavares on Islandersin ja koko NHL-draftin ensimmäinen varaus kesältä 2009. Tämän jälkeen mies on pelannut yhdeksän kautta saarelaisten riveissä, joista viisi viime kautta Tavares on ollut joukkueen kapteeni. Näinä kausina ”Isles” on selviytynyt pudotuspeleihin vain kolmesti, viimeksi kaksi vuotta sitten.

Tavares, 27, on ehtinyt pelata Islandersin riveissä 669 NHL:n runkosarjan ottelua, joissa on takonut tehot 272+349=621. Pudotuspelejä tilille on kertynyt vain 24 saldolla 11+11=22. Tavares on seuran kaikkien aikojen pistepörssissä viidentenä. Päättyneellä kaudella Tavares tehoili 37+47=84 pisteen edestä.

Kahdesti, eli kesinä 2013 ja 2015 Tavares on ollut ehdolla NHL:n arvokkaimman pelaajan palkinnon eli Hart Trophyn voittajaksi.

Seura haluaisi kovasti Tavaresin jatkavan saarella, ja uusi GM Lou Lamoriello sekä vasta palkattu päävalmentaja Barry Trotz tekevät kaikkensa saadakseen Tavaresin jäämään. The Fourth Period -julkaisun toimittaja David Pagnotta kertoi aiemmin, että Islanders on tarjonnut Tavaresille peräti kahdeksan vuoden sopimusta, jossa vuosipalkka olisi peräti 11 miljoonaa dollaria.

Kahdeksan vuotta on pisin mahdollinen sopimus, jota Islanders voi Tavaresille tarjota. Muut seurat saavat tarjota miehelle maksimissaan seitsemän vuoden sopimusta. Mutta ei olisi mikään ihme, vaikka joku muu seura nokittaisi Islandersin tarjousta vielä kovemmalla palkalla.

Tällainen sopimus tekisi Tavaresista NHL:n palkkakuninkaan – sitten pitäisi enää nousta pelillisesti ykköseksi ja johdattaa joukkue pitkälle pudotuspeleissä.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS