Kun Washington Capitals pääsi juhlimaan tänä kesänä mestaruutta, päättyi tulevan Hall of Fame -pelaajan Aleksandr Ovetshkinin pitkään jatkunut playoff-tuska. Stanley Cup puhdistaa venäläisen maineen, kun hän ei ole enää supertähti, joka ei ikinä voittanut.

NHL:ssä riittää useita huippupelaajia, joilta mestaruussormus vielä puuttuu. NHL.com listasikin sarjan kymmenen parasta pelaajaa, jotka ovat samassa tilanteessa kuin Ovetshkin oli vielä tällä kaudella.

NHL-supertähtien sekaan mahtui myös suomalainen maalivahti Pekka Rinne. Tämän kauden Vezina-finalisti on pelannut vain kerran Stanley Cup -finaaleissa, jotka lopulta päättyivät pettymykseen vuosi takaperin.

– Nashville Predatorsin maalivahdin uran voittosaldo 311-168-66, torjuntaprosentti .919 ja 51 nollapeliä ovat tulleet 567 runkosarjapelin aikana, kaikki Nashvillen kanssa. Hänellä on eniten voittoja Predatorsin historiassa ja kuudenneksi eniten NHL:n aktiivisista maalivahdeista, sivusto kirjoittaa suomalaisvahdista.

Rinne täyttää ensi syksynä 36 vuotta, joten hänellä ei ole ainakaan liikaa mahdollisuuksia voittaa mestaruutta. Tällä kaudella Nashvillellä oli kuitenkin siihen hyvät saumat, sillä se runkosarjan paras joukkue. Pudotuspeleissä se kuitenkin tippui toisella kierroksella.

Rinteen sopimus päättyy ensi kesänä, jolloin tuleva kausi voi jäädä miehen viimeiseksi kantrikaupungissa. Mestaruuspokaali voisi kuitenkin tuoda lisää jatkoa.

NHL.com listasi Rinteen kymmenen pelaajan listalla sijalle kahdeksan. Kärkipäähän nostettiin ruotsalaisvahti Henrik Lundqvist, joka pelasi Stanley Cup -finaaleissa keväällä 2014. Tuolloin Los Angeles Kings päihitti Lundqvistin New York Rangersin voitoin 4-1.

NHL.com:n top 10 lista

  1. Henrik Lundqvist
  2. Joe Thornton
  3. Steven Stamkos
  4. Erik Karlsson
  5. Carey Price
  6. Patrick Marleau
  7. John Tavares
  8. Pekka Rinne
  9. P.K. Subban
  10. Claude Giroux