Tänä vuonna NHL:n pudotuspelien neljän parhaan joukkoon yltänyt Winnipeg Jets on joutumassa vaikeiden päätösten eteen. Tänä kesänä sen on neuvoteltava uusia ja kalliita jatkosopimuksia, eikä seuran tilanne palkkakatossa anna mahdollisuutta pitää kaikkia pelaajia.

Ensimmäisenä Winnipegistä on todennäköisesti lähdössä keskushyökkääjä Paul Stastny. Pelinrakentaja saapui Jetsiin tänä talvena, mutta visiitti kanadalaisseuraan on jäämässä lyhyeksi, sillä hänen sopimuksensa päättyy heinäkuussa. NHL-tähtipelaajana hänellä on mahdollisuus pyyttää isoa palkkaa jatkosopimukseen, mutta Jetsillä ei ole siihen varaa.

Stastnyn agentti Matt Keator lisäsi puita uuniin ja kertoi The Athletic -lehdelle, ettei sopimusneuvotteluja Jetsin kanssa olla edes aloitettu. Näillä näkymin Stastnysta on tulossa heinäkuussa vapaa agentti, jolloin muut seurat voivat neuvotella hänen kanssaan. Suurimpana ennakkosuosikkina pidetään St.Louis Bluesia, missä keskushyökkääjä pelasi ennen siirtymistään Winnipegiin.

Pelaajan menetys on Winnipegille valtaisa, mutta odotettu. Stastny ehti tehdä Jetsissä runkosarjan 19 otteluun 13 tehopistettä. Pudotuspeleissä hän oli joukkueelleen entistä arvokkaampi, kun 17 peliin syntyi tehot 6+9=15.

Pian Jetsin pitää keksiä itselleen uusi kakkosketjun syöttökone, joka tarjoilisi maalipaikkoja Patrik Laineelle ja Nikolaj Ehlersille. Palkkakaton ylärajan ollessa niin lähellä, korvaaja ei tule olemaan Stastnyn veroinen.

Myös Laine on suuressa roolissa Jetsin sopimusongelmassa. Suomalaisen maalitykin tulokassopimus päättyy ensi kauden jälkeen, ja hänelle ollaan kaavailtu paksua jatkopahvia, jotta hän pysyisi Jetsissä. Villeimmissä huhuissa Laineelle ollaan kaavailemassa 6-7 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.