Winnipeg Jets selvisi tänä keväänä pudotuspelien neljän parhaan joukkoon. Joukkue oli vahva ja onnistui muun muassa pudottamaan runkosarjavoittaja Nashville Predatorsin.

Yksi syy menestymiseen oli hyvät pelaajahankinnat. Jets hankki lisää tulitukea miehistöön kauden loppupuoliskolla, kun se nappasi keskushyökkääjä Paul Stastnyn St. Louis Bluesista. Kokenut NHL-pelaaja istutettiin maalinälkäiseen ketjuun Patrik Laineen ja Nikolaj Ehlersin keskelle. Kolmikon yhteispeli alkoi toimimaan saman tien, ja Laine saikin nauttia uuden ketjukaverin erinomaisesta tarjoilusta illasta toiseen.

Stastnyn visiitti Winnipegiin on kuitenkin jäämässä lyhyeksi. Pelaajan nykyinen sopimus on päättymässä, eikä Jetsillä ole tarpeeksi tilaa palkkakatossa miehen kalliille sopimusvaatimukselle. Ilman yllättäviä käänteitä, hyökkääjä suuntaa vapaille markkinoille ja voi valita heinäkuussa itselleen uuden joukkueen.

Stastny kertoi jatkosuunnitelmistaan saintlouisilaisessa Hockey Sense radio-ohjelmassa. Hän vahvisti lähtöhuhuja kertomalla, että odottaa heinäkuussa tulevia sopimustarjouksia. Hyökkääjä myös kiusoitteli Blues-faneja mahdollisella paluulla ex-seuraan ja lupasi harkitsevansa, jos saisi tarjouksen.

– Totta kai. En usko, että olisin sulkenut ovia minnekään. Pidän mahdollisuudet avoinna, sillä ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, hyökkääjä kommentoi.

32-vuotias Stastny pelasi Winnipegissä 37 ottelua ja teki 28 pistettä. Winnipegin GM Kevin Cheveldayoff kertoi kauden päätyttyä, että Stastny teki lähtemättömän vaikutuksen heti, kun hän saapui seuraan.

– On ihmeellistä, kuinka pelaaja kuten Stastny tulee kokoonpanoon ja näyttää heti kuuluvansa joukkoon. Ihan kuin hän olisi aina ollut siellä, GM kertoi NBC:lle.