Kesän NHL-varaustilaisuuteen ei ole enää kuin kahdeksan päivää aikaa. Keskustelut pelaajien varausjärjestyksestä käyvät kuumana, vaikkakin parhaiden lupausten paikat ovat olleet jo pitkään selvillä.

Ei ole kenellekään yllätys, että ensimmäisenä huutava Buffalo Sabres nappaa vuosikymmenen puolustajalupauksen Rasmus Dahlinin ja Carolina Hurricanes venäläisen Andrei Svechnikovin. Sen jälkeen järjestystä on vaikeampi ennakoida, sillä tarjolla on useita lahjakkaita pelaajia.

NHL.com listasi lähestyvää varaustilaisuutta varten kymmenen parasta keskushyökkääjää. Pelaajien joukkoon mahtui kaksi suomalaista, jotka molemmat mahtuvat todennäköisesti ensimmäisen 31 varattavan joukkoon.

Pelipaikan parhaaksi arvioitiin Porin Ässissä tällä kaudella pelannut Jesperi Kotkaniemi. Taitavalta kahden suunnan hyökkääjältä löytyy tarpeeksi fyysisyyttä pärjätä NHL:ssä pitkälle, ja hän onkin jo osoittanut pärjäävänsä miesten tasolla. Liigassa hän tehtaili tällä kaudella maittavat 29 tehopistettä.

Sijalle kahdeksan valittiin Kärppien juniori Rasmus Kupari. NHL.com:n sivuilla Kuparia kehutaan vahvaksi luistelijaksi, jolta löytyy valtavasti peliälyä. Kärppien valmentaja Mikko Manner onkin kuvaillut, että Kupari on yhdistelmä Jesse Puljujärveä ja Sebastian Ahoa.

NHL:n sivuilla pohditaan myös, että lähestyvä varaustilaisuus tulee olemaan poikkeuksellinen. Jos ennustukset pitävät paikkansa, tilaisuus voi olla ensimmäinen 16 vuoteen, kun viiden ensimmäisen varattavan joukossa ei ole ainuttakaan keskushyökkääjää.

Ennustus voi hyvinkin toteutua, sillä Kotkaniemeä ollaan povattu ykköskierroksen vuoroille 7-15.