Pittsburghissa kaksi Stanley Cup -mestaruutta voittanut Phil Kessel on useiden lähteiden mukaan lähtökuopissa. Miehen suhdetta päävalmentaja Mike Sullivaniin ei pidetä vahvana, sillä pelaaja oli erittäin pettynyt keväällä tehtyihin kokoonpanovalintoihin.

Kessel halusi pelata enemmän Jevgeni Malkinin kanssa, mutta Sullivan peluutti hyökkääjää kolmosketjussa. Tulehtuneiden välien takia Kesselin odotetaan lähtevän tänä kesänä uusille vesille, ja kiinnostuneiden seurojen joukkoon mahtuu muun muassa Antti Raannan joukkue Arizona Coyotes.

The Athletic -lehti pitää Coyotesia ykkösvaihtoehtona Kesselille, koska siellä hän pääsisi heti joukkueen uudeksi keulakuvaksi ja tutun päävalmentajan Rick Tocchetin alaisuuteen. Kaksikko tutustui toisiinsa, kun Tocchet oli Pittsburghin apuvalmentaja kaudet 2014-2017.

Arizonan unelmasiirrolla on yksi valtaisa pulma. Arizona on kertonut, ettei se pysty hankkimaan yli kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaista pelaajaa heikon taloustilanteen takia. Seura haluaa aloittaa ensi kaudella lähellä palkkakaton alarajaa, joten sillä ei ole nyt varaa ottaa Kesselin sopimusta vastaan nykyisellä pelaajaryhmällä.

Jos Arizonalla on todellinen mahdollisuus Kesseliin, se saattaa tehdä kesällä lisätilaa pelaajakaupoilla, jotta tähtipelaaja mahtuisi mukaan.

Kesselillä on takanaan tehokas kausi, sillä mies tehtaili runkosarjassa peräti 92 tehopistettä.