Ei ollut kenellekään järkytys, kun Buffalo Sabres varasi tänä kesänä ensimmäisenä ruotsalaisen Rasmus Dahlinin. Viimeiset kaksi kautta Ruotsin pääsarjatasolla pelannut Dahlin, 18, tulee olemaan Sabresille korvaamaton, kun hän kuuluu sen luokan pelaajiin, joiden ympärille mikä tahansa NHL-seura voi rakentaa tulevaisuutensa.

Dahlin keräsi hypetystä erinomaisella kokonaisuudellaan. Erityistä huomiota hän sai peliälystään, laukauksestaan, luistelustaan sekä kiekonkäsittelystään.

Nyt Dahlin on viettänyt kuluneen viikon Sabresin testileirillä muiden joukkueen lupausten kanssa ja näyttänyt, että myös fyysisyyttä löytyy. Leirille saapunut tuhatpäinen yleisö pääsi todistamaan, kun joukkueen 190-senttinen timantti taklasi joukkuekaveri Matej Pekarin jäänpintaan melkoisella voimalla.

John Vogl

@BuffaloVogl
Rasmus Dahlin with a huge hit on Matej Pekar.

BuffaloHockeyCentral

@BHCdotcom
Dahlin with the thunderous hit! #SabresDevCamp

Dahlinin taklaus taisi olla kuittaus aikaisemmasta tilanteesta, kun Pekar taklasi ruotsalaista. Kipinää ainakin riittää Buffalon nuorissa pelaajissa.