Mestis pyristelee irti farmisarjan leimasta – muuttaa kokoonpanosääntöjä: ”Tukee pelaajien kehittymistä”

© Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Mestiksessä nähdään tulevalla kaudella muutoksia kokoonpanosääntöihin. Uusilla säännöillä pyritään palvelemaan nuorten pelaajien kehityspolkua ja saada Mestiksestä entistä houkuttelevampi sarja yleisölle.

– Meidän missiona on tehdä seuroista parempia paikkoja kehittää osaajia suomalaisen ja kansainvälisen jääkiekon huipulle. Meillä on kova halu tehdä Mestiksestä entistä yleisöystävällisempi sarja, jossa sekä seuroilla että itse sarjalla on entistä vahvempi oma identiteetti”, Mestiksen johtaja Olli Aro kommentoi tuoretta päätöstä tiedotteessa.

– Pelaajalla on oltava oikeus oman kehityksen kannalta saada se oma koti. Olemme kuunnelleet päätöstä tehdessä katsojien ja seurojen lisäksi totta kai myös pelaajien toiveita. Tämä päätös tukee ehdottomasti nuorten pelaajien kehittymistä.

Tulevalla kaudella omia sopimuspelaajia pitää runkosarjan alkaessa olla vähintään 15. Liigasta tai KHL:stä saa olla lainapelaajia ottelua kohden viisi. Maalivahteja ei lasketa kiintiöön mukaan.

Mestisseura saa käyttää maksimissaan 15 lainapelaajaa aikavälillä syyskuu-joulukuu. Aikavälillä tammikuu-huhtikuu näitä saa olla 20, joista vähintään 15 pitää olla samoja kuin syksyllä.