Vuoden 2018 NHL:n varaustilaisuus käynnistyy perjantain ja launtain välisenä yönä, ja tälläkin kertaa voidaan odottaa suomalaismenestystä. Jesperi Kotkaniemi ja Rasmus Kupari ovat varattavien huippupelaajien joukossa, mutta myös Sampo Ranta, Jesse Ylönen ja Niklas Nordgren voivat odottaa pääsevänsä avauskierroksille.

Ei olisi ihme, jos ensi vuonnakin nähtäisiin suomalaisia huippulupauksia kärkisijoilla. Jo nyt alkaa olla päivänselvää, että tänä keväänä Pikkuleijonien parhaimmistoon kuulunut Kaapo Kakko on yksi ikäluokkansa eliittipelaajista. Hän voi saada suomalaisseuraa ensimmäiselle kierrokselle, minne myös Mikkelin Jukurien Mikko Kokkonen tähtää.

Kokkonen asetti tavoitteekseen päästä ensi vuoden varaustilaisuuden 31 parhaan joukkoon.

– Suurin tavoite on NHL:n varaustilaisuus kesällä 2019. Siihen laitan kaikki paukut. Mahdollisesti ykköskierroksella menen, ja se on tavoite, Kokkonen kommentoi Länsi-Savolle.

Kokkonen pelasi MM-kultaa voittaneessa Pikkuleijonien ryhmässä. Vasemmalta laukova puolustaja loisti kisoissa usein alakerran päällikkönä ja keräsi hyökkäyspäässä itselleen kolme syöttöpistettä.

Kokkosen lahjakkuus on ollut tiedossa jo pitkään. Kun Jukurit debytoi Liigassa kaudella 2016-2017, Kokkonen pääsi pelaamaan yhdessä runkosarjaottelussa vasta 15-vuotiaana. Hänestä tuli tuolloin sarjan kaikkien aikojen nuorin pelaaja.

Viime kaudella puolustajalupaukselle tuli vastuuta 15 ottelun verran, ja määrän odotetaan kasvavan huomattavasti ensi kaudella.