Leijonien nykyinen GM Jere Lehtinen ehti pelata pitkän uran huipulla. Jotain kuvaa saa siitä, että Lehtinen osallistui viisiin peräkkäisiin olympialaisiin vuosina 1994–2010.

Saalis oli komea: hopea Torinosta 2006, pronssia Lillehammerista 1994, Naganosta 1998 sekä Leijona-uran päätösturnauksesta Vancouverista 2010. Lisäksi Lehtinen voitti Leijonissa mm. MM-kultaa 1995 sekä kolme MM-pronssia.

NHL:ssä Lehtinen voitti jääkiekkomaailman himoituimman pystin Stanley Cupin 1999. Kolmesti, eli vuosina 1998, 1999 ja 2003 hän sai NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle ojennettavan Frank J. Selke Trophyn.

Lehtinen ehti nähdä mittavalla urallaan paljon – myös pelityylin valtavan muutoksen.

Kun Lehtinen aateloitiin kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kunniagalleriaan tämän kevään MM-kisojen yhteydessä, häneltä kysyttiin, onko hän hämmästynyt pelin muutoksesta 1990-luvulta tähän päivään.

– Kyllä se on hämmästyttävää, miten paljon peli on muuttunut. Säännöt ovat muuttuneet ja pelaajatkin ovat muuttuneet hieman. Kun me pelasimme, me kamppailimme paljon. Se oli sotaa joka ilta. Mutta se on muuttunut. Se on evoluutiota, Lehtinen kuvaili IIHF:n nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Jo parina viimeisenä pelivuotenani peli meni vähän siihen suuntaan, että estämistä ei sallittu niin paljon ja peli nopeutui. Sen jälkeen kehitys on jatkunut samansuuntaisena, ja minun mielestäni se on hyväksi jääkiekolle, leijonalegenda naulasi.