Washington Capitalsin ja Vegas Golden Knightsin Stanley Cup – finaalisarja jää historiaan hetkenä, kun molemmat joukkueet metsästivät ensimmäistä mestaruutta. Lopulta Capitals oli vahvempi ja poistui ankealta listalta.

NHL:ssä on vielä 12 joukkuetta, jotka eivät ole päässeet vielä kertaakaan nostamaan himoittua pokaalia. Supistuuko määrä myös ensi vuonna?

St. Louis Blues

Blues saapui NHL:ään kaudella 1967-68 ja millä tavalla. Blues eteni Stanley Cup -finaaleihin kolme kertaa peräkkäin, mutta epäonnekseen, tulos oli aina synkkä. Kahdella ensimmäisellä kerralla se hävisi Montreal Canadiensille voitoin 4-0 ja kolmannella Boston rökitti sen niin ikään 4-0. Siitä lähtien joukkue ei ole päässyt finaaleihin, ja sillä onkin kaikkien aikojen surkein finaalivoittojen saldo: 0-12.

Buffalo Sabres

Viidennellä kaudellaan vuonna 1975 Sabres oli lähellä mestaruutta, kun se pelasi finaaleissa. Joukkue teki saman tempun myös 1999, kun Jere Lehtisen Dallas Stars voitti Stanley Cupin. Nykyisin Sabresilla on pitkä matka takaisin huipulle, sillä kuluneella kaudella se jäi sarjataulukon viimeiseksi.

Vancouver Canucks

Canucks on ollut epäonninen finaalivastustajien kanssa. Tietenkään helppoja pelejä ei finaaleissa pelata, mutta Canucks kohtasi vuonna 1982 New York Islandersin ja vuonna 1994 New York Rangersin. Molemmat joukkueet elivät dynastia-aikaa, eikä niiden vastustajille jäänyt palaakaan käteen. Canucks pelasi finaaleissa jälleen vuonna 2011, kun Henrik Sedin ja Daniel Sedin pelasivat parhaimmillaan. Tuolloin mestaruus karkasi Tuukka Raskin Boston Bruinsiin jännittävän seitsemän ottelua kestäneen sarjan jälkeen.

Winnipeg Jets/Phoenix Coyotes/Arizona Coyotes

Vuonna 1979 perustettu organisaatio ei ole ikinä yltänyt finaaleihin. Paras sijoitus tuli vuonna 2012, kun Arizona pääsi konferenssifinaaleihin. Vastaan asettunut Los Angeles Kings vietti tuolloin mestaruusvuotta.

San Jose Sharks

Sharks on kokenut samaa ivaa, mistä Washington Capitals on kärsinyt viime vuodet. Joukkue oli usein tasokas ja se eteni pudotuspeleihin usein vaivatta. Kaudet kuitenkin päättyivät lähes säännöllisesti ennen finaaleja. Vuonna 2015 se teki poikkeuksen, mutta tuolloin Pittsburgh Penguins vei pokaalin itärannikolle. Capitals pystyi aikanaan rikkomaan kirouksen. Pystyykö Sharks?

Ottawa Senators

Taival NHL:ssä ei alkanut ruusuisesti, kun kaudella 1992-1993 se hävisi peräti 70 ottelua. 14 vuoden kuluttua se pelasi ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran finaaleissa, mutta Teemu Selänteen Anaheim Ducks oli parempi.

Florida Panthers

Kolmannella yrittämällään Florida pääsi finaaleihin vuonna 1995, mutta kärsi ruman 4-0 -rökityksen Colorado Avalanchelle. Sen jälkeen pudotuspeleihin pääseminen on ollut seuralle hankalaa, eikä menestystä ole tullut pitkään aikaan. Voisiko Aleksander Barkov kääntää kurssin?

Nashville Predators

Pelasi viime vuonna ensimmäistä kertaa finaaleissa ja haki pettymykseen hyvitystä tällä kaudella olemalla runkosarjan paras joukkue. On myös ensi vuonna suuri voittajasuosikki.

Atlanta Trashers/Winnipeg Jets

Atlanta tuli NHL-kartalle kaudella 1999-2000. Seuralla on vain vähän playoff-kokemusta ja vielä vähemmän playoff-menestystä. Seura voitti tänä keväänä historiansa ensimmäisen pudotuspeliottelun, kun Jets kaatoi Minnesota Wildin. Huom: ottelun.

Columbus Blue Jackets

Jarmo Kekäläisen ohjaama seura on edennyt viimeisen kuuden kauden aikana kolmesti pudotuspeleihin. Vuonna 2000 perustettu seura ei ole ikinä päässyt ensimmäistä kierrosta pidemmälle, eikä nykyinen pudotuspelikaavio annakaan siihen helppoa mahdollisuutta. Blue Jacketsin kanssa samassa divisioonassa pelaavat Pittsburgh Penguins ja Washington Capitals – vuosien 2016-2018 mestarit.

Minnesota Wild

Columbuksen tavoin, Minnesota on siinä vaiheessa, että pudotuspeleihin on pakko päästä. Joukkueen runko alkaa ikääntyä, joten sillä tulee olemaan kiire, ennen kuin jälleenrakennusvaihe alkaa uudelleen. Wildin paras vuosi pudotuspeleissä oli 2003, kun se pääsi konferenssifinaaleihin.

Vegas Golden Knights

Pääsi ”jämäpelaajilla” taistelemaan pokaalista. Voi rakentaa ensi kaudelle vielä paremman ryhmän, sillä seuralla on noin 25 miljoonaa dollaria tilaa palkkakatossa. Kuuleeko John Tavares?

 

 

 

 

 

Sami Ikonen