Supertähti John Tavares ei ole vielä tehnyt päätöstään NHL-uransa jatkosta. Kanadalaissentterin tiedetään neuvottelevan kuuden eri organisaation kanssa, joista New York Islanders on päivänselvä tapaus.

Viime viikolla julkisuuteen paljastui tietoja, joiden mukaan myös Toronto Maple Leafs, San Jose Sharks ja Dallas Stars ovat kimarassa mukana.

Maanantaina The Athleticin toimittaja Arthur Staple lisäsi listalle viidennen seuran, joka on Boston Bruins. Staple tietää myös sanoa kaksi joukkuetta, jotka eivät ole mukana sopimusneuvotteluissa.

– Montreal Canadiens ja Vegas Golden Knights eivät ole listalla, Staple twiittasi.

NHL-toimittaja David Pagnotta kertoi lauantaina Twitter-tilillään, että Islanders on jättänyt Tavaresille huiman 88 miljoonan dollarin sopimustarjouksen, joka takaisi kanadalaiselle mukavan 11 miljoonan vuositulon.

Nähtäväksi jää, tarjoaako joku edellä mainituista vieläkin lihavampaa vuosipalkkaa. Tavares pystyy allekirjoittamaan Islandersin kanssa maksimipitkän kahdeksan vuoden sopimuksen, muiden joukkueiden kanssa vuoden lyhyemmän.

Arthur Staple

@StapeAthletic
Tavares list just about finalized, it appears.

Leafs, Sharks, Stars are in, as mentioned a couple days ago. Believe the Bruins are in as well.

Canadiens and Vegas not on the list as of now.

#Isles will get in there too, of course.

Ensimmäinen näistä on luonnollisesti New York Islanders, jossa Tavares on pelannut toistaiseksi koko NHL-uransa. Newyorkilaisseuran tiedetään tarjonneen kanadalaissentterille hulppeaa 88 miljoonan dollarin sopimusta, mutta ennen vastaustaan Tavares haluaa neuvotella lisäksi viiden muun organisaation kanssa.

The Athleticin toimittaja Arthur Staple twiittasi maanantaina, että näistä viidestä muusta seurasta toistaiseksi ovat paljastuneet Toronto Maple Leafs, San Jose Sharks, Dallas Stars sekä Boston Bruins.

Yksi neuvotteluissa mukana oleva joukkue pysyttelee edelleen piilossa, mutta Staplen mukaan ainakin Montreal Canadiens ja Vegas Golden Knights ovat poissuljettuja vaihtoehtoja.

Mikäli Tavares ei allekirjoita Islandersin kanssa sopimusta ennen 1. heinäkuuta, hänestä tulee vapaa agentti. Tällöin hän voi tehdä pisimmillään seitsemän vuoden mittaisen pahvin minkä tahansa muun NHL-seuran kanssa. Islandersin kanssa hänellä on mahdollisuus rustata maksimipituinen kahdeksan vuoden sopimus.