NHL-seura Philadelphia Flyers ei tule olemaan vaikeuksissa kesän jatkosopimusneuvotteluissa. Sillä on hyvin tilaa palkkakatossa, joka on iso asia heinäkuun vapaita markkinoita ajatellen.

Lisäksi Flyers on luopumassa joistakin pelaajista, joille ei enää löydy käyttöä. Siihen joukkoon mahtuu myös NHL-konkari Valtteri Filppula.

Filppulan noin viiden miljoonan dollarin sopimus päättyi tähän kauteen, eikä seura ole kiinnostunut jatkamaan sitä ainakaan yhtä suurella summalla. NBC Philadelphia on pohtinut, että ainoastaan tuntuva alennus pitäisi suomalaisen nykyisessä joukkueessa, mutta silloinkin puhutaan vain vuoden jatkosta.

– Olisi yllätys, jos Flyers kiinnittäisi Filppulan ennen heinäkuuta. Filppula etsii itselleen monivuotista sopimusta, mikä olisi hänelle todennäköisesti uran viimeinen. Flyersilla on varaa lähettää hänet vapaaksi agentiksi ja tarjota hänelle myöhemmin yhden vuoden sopimusta, joka olisi 50-75 prosenttia halvempi kuin kuluneen kauden viiden miljoonan pahvi, NBC:n sivuilla kirjoitetaan.

Tänä vuonna Filppula keräsi itselleen 33 tehopistettä, vaikka vastuuta tulikin varsin vähän. NBC uskookin, että NHL-seurat ovat varmasti kiinnostuneita monipuolisesta pelaajasta.

– Filppulalla ei vain ole nopeutta pysyä nuorempien ja taitavempien pelaajien perässä. Hän kuitenkin osoitti olevansa tärkeä henkilö alivoimassa, nuorten pelaajien mentorina sekä ajoittaisena isojen pelien ratkaisijana.

Seuraava kausi olisi Filppulalle NHL-uran 13. Hänellä on takanaan yksi Stanley Cup -mestaruus sekä 1044 NHL-ottelua.