Ensi kesän NHL-varaustilaisuuden ensimmäiselle kierrokselle ennakoidaan vähintään kahta suomalaisnimeä, eli Jesperi Kotkaniemeä ja Rasmus Kuparia. Kaksikosta Kotkaniemi on saanut enemmän hetkutusta, ja hänet voidaankin huutaa jo kymmenen ensimmäisen joukossa.

Vielä viime talvena Kuparia pidettiin Suomen ykkösnimenä. Pelaajan heikko loppukevät sekä Kotkaniemen huima kehitys ovat kuitenkin kääntäneet asetelmat.

Maailman suosituimpiin jääkiekkosivuihin kuuluva The Hockey Writers uutisoi Kuparista ja pohti tämän tulevaisuutta.

Sivusto huomio, että Kupari mahtuu ensimmäiselle kierrokselle osin hänen pelipaikkansa takia. Tänä kesänä laadukkaita keskushyökkääjiä on vähän tarjolla, ja Kupari tulee hyötymään siitä merkittävästi.

– Kupari on ensimmäisten joukossa, jos seura tarvitsee laadukasta sentteriä, THW:n sivuilla pohditaan.

Sivustolla kuvaillaan myös suomalaisen heikkouksia. Kulunut kausi osoitti, ettei Kupari toistaiseksi pärjää aikuisten miesten tasolla. 18-vuotiaana Kupari pelasi yhteensä 39 runkosarjapeliä Oulun Kärpissä ja teki tehopisteitä 6+8=14. Pudotuspelien kuudessa ottelussa tehot jäivät nollille, ja hän istuikin kevään tärkeimmät pelit katsomossa. Jenkkisivusto odottaakin, ettei Kuparia tulla näkemään vielä ensi kaudella NHL-jäillä. Ura saattaa siis jatkua vielä yhden kauden ajan Kärpissä.

– Hän ei osoittanut kuuluvansa Liigaan. Hän oli erityisen hiljainen pudotuspeleissä. Kuparin tulisi kasvaa vielä huomattavasti ollakseen NHL-pelaaja. Liigassa hän voi saada vielä anteeksi, jos hän ei pärjää fyysisyydessä, mutta NHL:ssä kyyti on kovaa, kun painat 77 kiloa.

THW tarttuu Kuparin fyysisiin ominaisuuksiin. Nuorukaisen puutteet voimassa ja kestävyydessä tuovat nuorukaisen sijoitusta alas päin varaustilaisuudessa. Suomalaisessa nähdään kuitenkin paljon kykyjä, joista on aineksia hyvään NHL-uraan.

– Kuparissa riittää työmaata, koska hän ei ole vielä näyttänyt potentiaaliaan. Kiire tuoda pelaaja Liigaan ei auttanut asiaa. Kaiken kaikkiaan, Kupari on mahdollinen top 20 -varaus, ehkä jopa top 15. Toivottavasti hänet varaava joukkue on valmis olemaan kärsivällinen, sillä hän tarvitsee vielä aikaa.