Lauri Marjamäen urakka maajoukkueessa sai päätöksensä tänä keväänä Tanskan MM-kisojen jälkeen. Nyt mies hyppää takaisin seurajoukkueen peräsimeen, kun hän vaihtoi Jukka Jalosen kanssa paikkoja.

Marjamäki on jo alkanut tekemään muutoksia Jokereiden pelaajaryhmässä. Yksi mielenkiintoisimmista hankinnoista on viime vuoden NHL-varaus Eemeli Räsänen, joka pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa aikuisten tasolla.

Räsänen kertoi Sportsnetin haastattelussa, ettei hän enää halunnut jatkaa yliopistosarjoissa. Hän ei olisi ensi kaudeksi saanut paikkaa Toronto Maple Leafsista, joten hän päätti palata takaisin Eurooppaan.

Marjamäen siirtyminen Jokereihin herätti suomalaispuolustajan mielenkiinnon.

– Olen kuullut hänestä pelkkää hyvää. Luulen, että hän tykkää nuoremmista pelaajista. Tämä on loistava mahdollisuus minulle, Räsänen kommentoi Sportsnetille.

Sportsnet hehkuttaa Marjamäkeä erinomaisena nuorten lupausten kehittäjänä. Hänellä oli näppinsä pelissä muun muassa Sebastian Ahon, Jesse Puljujärven sekä Eeli Tolvasen kasvattamisessa. Räsänen uskoo, että hänellä on hyvät mahdollisuudet nousta tähän samaan kategoriaan, eli NHL-huippulupausten joukkoon Marjamäen opastuksella.